Pe litoralul românesc există restaurante cu specific din toate colțurile lumii!
Pe litoralul românesc poţi să te simţi într-o zi ca în Grecia, ca în China sau ca-n Turcia. Este suficient doar să calci pragul restaurantelor cu specific şi să te aşezi la masă. De la decor, la personal, patronii localurilor au ales parcă totul pe sprânceană.
De Redactia Observator la 29.03.2017, 20:39- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Pe litoralul românesc poţi să te simţi într-o zi ca în Grecia, ca în China sau ca-n Turcia. Este suficient doar să calci pragul restaurantelor cu specific şi să te aşezi la masă. De la decor, la personal, patronii localurilor au ales parcă totul pe sprânceană.
Bucătarul restaurantului în care am intrat prima dată a pregătit pe loc un pui crocant, iute-amorţit.
Această filozofie gasatronimică este, de fapt, şi unul dintre secretele bucătăriei chinezeşti.
Din îndepărtatul Orient, ne întoarcem puţin mai aproape de România. Într-o tavernă care te duce cu gândul la un restuarnat de pe malul Mării Egee. Şi după aspect, şi după arome. Şi mai ales, după felul în care sunt întâmpinaţi oaspeţii.
Cu zâmbetul pe buze şi cu farfurii pline de bunătăţi greceşti, de unde nu lipseşte desigur una cu tzatziki. Însă taverna nu este undeva, aproape de Olimpul grecesc. Ci de cel pe malul Mării Negre.
Iar cine le trece pragul, pare să se simtă chiar ca-n Grecia.
Pelerinajul gastronomic de pe litoralul românesc te duce rapid din Grecia, în Turcia. Mâncărurile din carne de vită, oaie și pui, pregătite cu condimente aduse direct din gradinile lui Suleiman Magnificul sunt pe gustul turiştilor. Frigăruile în diverse combinaţii sfârâie toată ziua pe jar.
Le servesc, de regulă, în platouri mari, cu fel de fel de sosuri, salate şi ardei copţi. Lipiile se umflă în cuptor, pe loc, chiar sub privirile clientului.
De la decor la personal, totul te duce cu gândul la Turcia.
Deocamdată, restaurantele sunt frecventate de obişnuiţii casei. Dar nu mai este mult până când turiştii vor sosi, iar localurile se vor umple de clienţi.