În București s-au deschis piețe volante, pentru evitarea aglomerației la cumpărături
În plină pandemie, nu mai mergem la piaţă. Vine piaţa la noi. În Bucureşti, au fost amplasate tarabe la colţul blocului. Astfel, putem evita haosul din pieţele mari şi orele pierdute la coadă pentru o legătură de pătrunjel. Evident există şi alte soluţii. La un click distanţă.
De Andre Rotaru la 14.04.2020, 22:28- Piețele au fost deschise în Sectorul 2, pe perioada sărbătorilor.
- Astfel de piețe ar putea fi deschise și în alte zone ale Capitalei.
În plină pandemie, nu mai mergem la piaţă. Vine piaţa la noi. În Bucureşti, au fost amplasate tarabe la colţul blocului. Astfel, putem evita haosul din pieţele mari şi orele pierdute la coadă pentru o legătură de pătrunjel. Evident există şi alte soluţii. La un click distanţă.
Tarabele s-au mutat în faţa blocului, în Sectorul 2 al Capitalei. 17 pieţe volante au fost deschise direct pe trotuar, în cele mai aglomerate cartiere.
Totul pentru ca oamenii să nu mai meargă în piaţă. Şi cel mai important, să nu îşi pună sănătatea în pericol.
"Noi, care avem timp limitat, ne bucurăm, evident".
"Cum este cu piaţa lângă bloc? Foarte bine. Mult mai bine decât în Obor".
Exact locul unde, în ultimele zile, oamenii s-au îngrămădit.
Pieţele volante au fost deschise doar pentru perioada Paştelui. Dar, dacă au succes, vor rămâne şi după sărbători.
Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2: Sunt până la patru vânzători şi se găsesc produse de bază: legume, fructe, produse de sezon, cozonaci, miere şi alte produse. Sunt producători şi de mezeluri, cei care au capacitatea de a veni cu instalaţii frigorifice.
Vânzătoare piață: Avem produse tradiţionale din porc, drob de porc, produse crud-uscate, feliate, bucată, paste de jumări. Pentru Paşte numai drob.
Există şi alte soluţii pentru masa de Paşte. La un click distanţă. Ca să nu-şi piardă afacerea, acest proprietar de băcănie s-a orientat către comenzile online.
De la fermă, duce usturoiul, ceapa verde, ridichiile şi morcovii direct la uşă clientului.
Marius Tudosei, proprietar băcănie: Fiecare salată, toate legumele, sunt de sine-stătător astfel încât din fermă până la client. Pe comanda asta mai am o saramură de crap. Asta-i mămăliga. Şi borş. Şi mai am şi o sticlă de vin.
Tot aici sunt frământaţi cozonaci după reteţe tradiţionale, este pregătit drobul ca la mama acasă şi sunt înroşite ouăle care vor fi livrate prin curier.