BEREA ARTIZANALĂ își face tot mai mult loc în halbele românilor
Berea poate căpăta orice aromă şi poate satisface gusturile celor mai critici consumatori dacă cel care o fabrică nu o vede doar ca pe o băutură. Ne referim la berea artizanală sau, cum o numesc englezii, "the craft beer".
De Redactia Observator la 04.06.2017, 23:00Berea poate căpăta orice aromă şi poate satisface gusturile celor mai critici consumatori dacă cel care o fabrică nu o vede doar ca pe o băutură. Ne referim la berea artizanală sau, cum o numesc englezii, "the craft beer".
Este mai puţin cunoscută în România, însă a început să aibă succes şi aici. Tot mai multe fabrici s-au deschis în ultimul timp, semn că şi românilor a început să le placă gustul acestei beri.
Într-un singur an, un român consumă, în medie, 80 de litri de bere. Pe lângă alte băuturi.
Aşa că nu e greu să anticipezi ce afacere îţi poate aduce bani în România. Iar dacă mizezi şi pe ce este la modă, succesul este garantat.
De exemplu, berea artizanală.
În străinătate piaţa e mult mai mare, e mult mai receptivă, sunt mult mai multe fabrici.
La o bere, alături de alţi doi colegi, s-a născut şi ideea de a deschide împreună o fabrică de bere artizanală. În final, cu o investiţie de 60 de mii de euro, ideea a prins contur.
Aici începe procesul de fabricare a berii artizanale, o bere care diferă de cea clasică nu doar prin preţul mai ridicat, ci şi prin diversitatea ingrendientelor folosite care îi dau berii o aromă cu totul diferită faţă de cea clasică.
La fierbere se adaugă şi hamei, care e partea mai interesantă a berii. Iar procesul continuă până se obţin, într-o singură serie, aproape 800 de litri de bere.
Dacă berea clasică îi costă pe români între 3 şi 5 lei, cea artizanală ajunge la preţuri chiar şi duble. Culmea, în România, berea artizanală este consumată tot de străini.
Ţara noastră ocupă locul 7 la consumul de bere în clasamentul statelor europene.