La Deva, copii au făcut cunoştinţă, prima oară în viaţă, cu păsări de pradă
Păsările de pradă sunt marea iubire a unui biolog din Deva, care luptă pentru soarta fiecărui exemplar. A învăţat să le îmblânzească, să le vindece şi să le înţeleagă, iar acum le dă lecţii şi copiilor pasionaţi de natură. Zeci de elevi au admirat astăzi de aproape păsările, fascinaţi de frumuseţea, puterea şi mai ales mândria cu care îşi deschid aripile în zbor.
De Redactia Observator la 16.05.2017, 21:35Păsările de pradă sunt marea iubire a unui biolog din Deva, care luptă pentru soarta fiecărui exemplar. A învăţat să le îmblânzească, să le vindece şi să le înţeleagă, iar acum le dă lecţii şi copiilor pasionaţi de natură. Zeci de elevi au admirat astăzi de aproape păsările, fascinaţi de frumuseţea, puterea şi mai ales mândria cu care îşi deschid aripile în zbor.
E prima oară când copiii ţin o pasăre în palmă. În mâinile lor, puiul de huhurez se lasă mângâiat. În adăpostul din Deva, sute de elevi vin în fiecare primăvară să admire păsările îngrijite de biologul Dorin Cărăbeţ, cel mai cunoscut şoimar din judeţ.
Când nu îmblânzeşte păsări prădătoare, salvează de la moarte exemplare rănite. Şi nu ratează nicio şansă să le predea copiilor lecţia iubirii faţă de păsări. Faceţi cunoştinţă şi cu Genchi, un exemplar superb de acvilă ţipătoare.
În România, păsările răpitoare sunt ocrotite prin lege. Cu toate acestea, numărul lor a scăzut dramatic. Patru specii de vultur au dispărut cu totul de pe teritoriul ţării noastre. Dorin Cărăbeţ educă generaţiile care vin să-şi ocrotească mediul. Se luptă pentru soarta păsărilor rămase, le vindecă rănile şi, atunci când misiunea lui se încheie, le lasă să-şi deschidă aripile către libertate.