După 7 ani, pe Autostrada București-Ploiești e penurie de toalete și locuri de parcare
Şapte ani au trecut de când autorităţile se chinuie să tot construiască parcări, benzinării şi toalete pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti. Pe 70 de kilometri, şoferii abia dacă găsesc un loc unde să-şi facă nevoile.
Şapte ani au trecut de când autorităţile se chinuie să tot construiască parcări, benzinării şi toalete pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti. Pe 70 de kilometri, şoferii abia dacă găsesc un loc unde să-şi facă nevoile. La nivelul întregii ţări, situaţia arată rău. Avem opt milione de maşini şi doar 2.500 de locuri de parcare.
O imagine rară pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti. Şoseaua de mare viteză a fost inaugurată acum şapte ani fără parcări, benzinării sau toalete. Abia acum două luni, a apărut şi primul spaţiu sanitar, aflat la kilometrul 17.
”Aici este super curat! Dar faptul că e decât una până la Ploieşti e. şi e foarte aproape de Bucureşti. Abia ieşi din Bucureşti nici n-ai de ce să te opreşti”, declară un șofer.
- Doi hoţi au furat 150 de metri de cablu îngropat în pământ de pe A7. Un întreg tronson a rămas fără sistem...
- Contractul pentru autostrada de 6 de miliarde de lei a fost semnat. O firmă românească o va construi în 5 ani
- Moarte cumplită pentru un bărbat, pe autostrada Bucureşti-Ploieşti. A fost lovit de două maşini când...
- Când ar putea fi daţi spre circulaţie ultimii km ai Autostrăzii A0 Sud. Termenul limită anunţat de constructor
- Autostrada A0-Sud, o nouă amânare. Tronsonul de 18 km din Centura Capitalei trebuia să fie gata anul trecut
Autostrada de 70 de kilometri nu este, însă, singurul drum fără parcări publice. În toată România, avem doar 2.500 de locuri de staţionare, în condiţiile în care peste opt milioane de autovehicule circulă zilnic pe şosele.
Niciuna dintre parcările publice nu are pază ori camere de supraveghere. În peste jumătate, lipsesc coşurile de gunoi, mesele, băncile sau toaletele. Iar majoritatea sunt extrem de murdare.
Sunt, însă, şi exemple pozitive. Toaletele de la kilometrul 25 de pe drumul spre mare sunt curate şi chiar decorate cu buchete de flori. Anual, din rovinietă, Compania de Drumuri încasează în jur de 1,3 miliarde de lei.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰