Antena Meniu Search
x

Video Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă pe lângă amendă

Atenţie, şoferi! Amenzile de circulaţie vor scumpi poliţa RCA. Autoritatea de Supraveghere Financiară vrea să îi pună să plătească mai mult pe şoferii care sunt un potenţial pericol. În plus, din toamnă, sancţiunile pentru maşinile fără asigurare ar putea fi date ...de camerele de supraveghere.  

de Redactia Observator

la 29.02.2024, 19:33

Vezi și

Sistemul bonus-malus care aduce acum majorări de 80% pentru şoferii care fac accidente rutiere se va calcula şi în funcţie de alte criterii - dacă au fost prinşi băuţi sau drogaţi la volan, ori dacă au fost amendaţi pentru viteză excesivă. 

Sorin Mititelu, vicepreşedintele ASF: Ne interesează comportamentul şoferilor în trafic. Astfel că istoricul pe ultimul an, mai ales dacă acest comportament este unul periculos în trafic, care în mod natural se corelează şi cu un risc mai mare de accident, să poată fi luat în considerare. 

Asigurarea creşte dacă provoci accidente cu victime

Tariful RCA va creşte şi mai mult dacă un şofer este vinovat de producerea unui accident cu victime. 

Pe acelaşi subiect

Cristi Popovici, reporter Observator: Una din modificarile propuse vizeaza depistarea soferilro care circila fara rca cu ajutorul camerelor CNAIR folosire in prezent pt identificarea celor care merg fără rovigneta. Acest proces însă implica modernizarea sistemului de către CNAiR și ar putea dura mult timp pana sa între în vigoare.

25% dintre maşini nu au RCA

Regulile mai aspre ar putea să scadă cu 5% numărul şoferilor care nu respectă legea. 

Vasile Viorel, Patronatul Român al Brokerilor: Vom ajunge exact cum este în vestul europei, sa nu mai avem soferi care circula fara RCA.

Noul proiect anulează RCA-ul de o lună, dar dă posibilitatea să plătim poliţa în 4, 6 sau 12 rate prin debitare bancară directă.

Cristian Popescu, avocat: Automat, îi dă posibilitatea prin acest contract să aibă acces direct la cont, iar în momentul în care el uită să plătească această rată lunară, asiguratorul direct, în baza contractului, poate să-şi ia banii direct, rata lunară din contul transportatorului.  

Modificările propuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară sunt analizate acum de parlamentari şi ar trebui să devină lege până la sfârşitul anului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri Auto » Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă pe lângă amendă