Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Închisoare pentru cei care se urcă la volan fără permis, chiar dacă nu produc accidente. Ce prevede noul proiect de lege

Pedepse mai dure pentru șoferii care încalcă regulile de circulație în trafic! Vorbim despre un proiect de lege care a ajuns deja pe masa senatorilor şi care prevede, printre altele, pedepse cu închisoarea pentru cei care se urcă la volan fără permis.

de Denisa Dicu

la 15.08.2024 , 13:42

Proiectul de lege a fost depus recent la senat şi potrivit acestuia persoanele care se urcă la volan fără a deţine un permis de conducere şi de asemenea şoferii care le încredinţează acestora autoturismele ar putea primi pedepse mai mari, cu închisoare.

Pedepsele s-ar putea aplica direct cu executare

De exemplu, iniţiativa legislativă propune ca o persoană care se urcă la volan fără carnet să primească o pedeapsă cuprinsă între 3 şi 7 ani de închisoare, iar pedepsa ar putea să se mărească de la 5 până la 10 ani de închisoare dacă se produce un accident rutier grav, soldat cu decesul unei persoane. Şi şoferii care îşi lasă autoturismele pe mâna celor care nu au un permis de conducere valabil riscă aceleaşi pedepse cu închisoarea şi acelaşi proiect de lege susţine că pedepsele ar putea fi date direct cu executare pentru a se înlătura pedepsele date cu suspendare.

Vezi și

Propunerea vine în contextul numărului mare de accidente care se produc pe şoselele din România zilnic şi iniţiativa a pornit de la un accident grav care a avut loc în Capitală în urmă cu câteva săptămâni când un tânăr de 17 ani a luat maşina prietenului său şi a lovit doi copii. Unul dintre ei, un băieţel de 9 ani care nu a supravieţuit şi sora acestuia care a fost rănită grav.

Denisa Dicu Like
Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Ştiri Auto » Închisoare pentru cei care se urcă la volan fără permis, chiar dacă nu produc accidente. Ce prevede noul proiect de lege