Antena Meniu Search
x

Sensul giratoriu din Constanţa care ar putea rezolva problema traficului pentru turiştii care vin la mare

Drumul spre mare pune probleme la tot pasul. Şi nu doar pe Autostrada Soarelui sunt dificultăţi. Ieşirea din comuna Lumina se transformă zilnic într-un coşmar pentru cei care vor să ajungă la mare. Nu există zi fără să aibă loc un accident în zonă. Oamenii din zonă au ajuns chiar să facă mitinguri pentru construirea unui sens giratoriu, aici. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 29.06.2020, 12:49

Vezi și
  • Lucrările ar trebui să fie finalizate la 31 iulie.
  • Autorităţile cred că sensul giratoriu va elimina cozile de maşini.

Atât în extrasezon, dar mai ales în plin sezon estival, pe drumul care leagă Autostrada Soarelui de mare se formează cozi de zeci de kilometri, în care nervii şoferilor sunt serios puşi la încercare. 

Un sens giratoriu care să fluidizeze traficul este soluţia pe care şoferii o cred salvatoare. 

Subcomisar Adelin Buzescu, Serviciul Rutier Constanţa: Amplasarea şi amenajarea unui sens giratoriu la intersecţia DN 22 cu DJ 226 are menirea de a fluidiza traficul rutier în general în perioada sezonului estival şi ar reduce numărul accidentelor cauzate pe fondul neacordării de prioritate auto.

Accidentele în zonă sunt la ordinea zilei. Şi asta pentru că şoferii pot ieşi din intersecție doar dacă o forțează. Sau dacă şoferii care circulă pe DN 22 cu peste 90 de kilometri pe oră le dau voie. 

Subcomisar Adelin Buzescu, Serviciul Rutier Constanţa: În ultimii 10 ani, pe acest tronson de drum s-au inregistrat 15 accidente rutiere, 4 morti, o persoană grav rănită şi 29 rănite uşor.

Lucrările ar trebui să fie gata la 31 iulie. De ce în plin sezon? Pentru că autorităţile locale nu s-au înţeles asupra termenelor şi condiţiilor de construire. 

George Niculescu, prefect Constanţa: Din păcate, o parte din autorităţile locale şi-au dat mai tarziu concursul pentru realizarea acestei lucrari. Sper ca să nu mai vedem cozi până la sfârşitul localităţii Lumina. 

Anul trecut, un localnic, care a fost aproape să-şi piardă viaţa în acea intersecţie, a lansat o petiţie pentru construirea unui sens giratoriu, petiţie semnată de peste 2000 de persoane. Când a văzut că nimeni nu-i ia în seamă, zeci de oameni au ieşit în stradă în luna octombrie pentru "dreptul la viaţă". 

Nelu Mirea, protestatar (octombrie 2019): Văzând că tot nu se face nimic, am organizat un protest în speranţa că organele competente o să realizeze faptul că viaţa e mai importantă ca orice. 

Până la finalizarea lucrărilor, şoferii vor circula în zonă cu viteză redusă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri Auto » Sensul giratoriu din Constanţa care ar putea rezolva problema traficului pentru turiştii care vin la mare