Antena Meniu Search
x

Sorin Cîmpeanu încurajează elevii să depună contestație la Bac: "Categoric, da! Este dreptul fiecăruia" | De ce este îngrijorat ministrul

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, îi încurajează pe elevii care au aflat azi notele de la Bacalaureat 2021 să depună contestație.

de Redactia Observator

la 05.07.2021, 17:25

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației și Cercetării, Sorin Cîmpeanu - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta (arhivă)

Sorin Cîmpeanu a declarat că se așteaptă la mai multe contestații față de cele care au fost la examenul de Evaluare Națională, precum și la diferențe mai mari la notele după contestații. "Da, mă aștept mai mult decât la Evaluarea Națională să existe contestații și să existe diferențe la contestații, pentru că spre deosebire de Evaluare Națională, la Bacalaureat modul de organizare s-a schimbat mult prea puțin. Adică la Bacalaureat nu am avut un sistem prin care să putem elimina subiectivismul evaluării", a precizat ministrul.

Întrebat dacă încurajează depunerea contestațiilor, după aflarea rezultatelor, Cîmpeanu a fost cât se poate de clar: "Categoric da! Toți cei care se consideră îndreptățit să conteste o vor face, este dreptul fiecăruia".

Sorin Cîmpeanu a mai spus că media de anul acesta a tuturor lucrărilor a fost de 8,05, mai mare față de anul trecut, când a fost 7,81. "Nu mă îngrijorează că au fost mai puține note de 10 ca anii trecuți pentru că din această perspectivă subiectele de la Bacalaureat anul acesta au fost foarte corect concepute, în așa fel încât au fost subiecte pentru limita de jos, și pentru nivel mediu și subiecte de departajare pentru candidații care au dorit să fie cu nota maximă. Media tuturor notelor este anul acesta 8,05, anul trecut am avut 7,81", a punctat ministrul, la Digi 24.

Contestaţii BAC 2021. Procedura pentru cei care sunt nemultumiţi de note

Astăzi, 5 iulie, au fost afişate primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2021. Rezultatele au fost afişate la avizierele liceelor. Cei care sunt nemulţumiţi de note pot depune constestaţii, tot astăzi, în intervalul 12:00 - 18:00. Contestaţiile pot fi depuse fizic, la liceele în care elevii au susţinut examenul de Bacalaureat 2021, dar şi online.

Aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut, şi anul acesta elevii au opţiunea de a depune contestaţii online. Contestaţiile trebuie depuse sau transmise astăzi, 5 iulie, până la ora 18:00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Bacalaureat » Sorin Cîmpeanu încurajează elevii să depună contestație la Bac: "Categoric, da! Este dreptul fiecăruia" | De ce este îngrijorat ministrul