A fost lansată o nouă campanie pentru combaterea violenței asupra celor mici
Organizația Salvați Copiii a lansat miercuri o nouă campanie pentru combaterea violenței asupra copiilor.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Organizația Salvați Copiii a lansat miercuri o nouă campanie pentru combaterea violenței asupra copiilor.
"Deși prin lege sunt interzise pedepsele fizice sub orice formă și tratamentele umilitoare ori degradante, totuși legea este destul de puțin cunoscută și în continuare sunt părinți care consideră că trebuie să își crească copilul, să îi ofere educație sau să îl pedepsească așa cum crede el că ar fi normal.
Astfel, astăzi, în șase din zece familii, copiii sunt bătuți în numele educației", a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii, într-o conferință de presă susținută la Teatrul Țăndărică.
Ea a subliniat că prin această nouă campanie dorește să atragă atenția că "atunci când lovim un copil, nu doar îl rănim, nu doar îi încălcăm un drept fundamental la protecție, dar îl învățăm ceva — îl învățăm că violența este soluția".
Potrivit Gabrielei Alexandrescu, există totuși și o veste bună privitoare la violența în familie — faptul că se înregistrează o scădere a acestui fenomen cu 20% în ultimii zece ani.
Andreea Raicu a fost desemnată ambasador al campaniei pentru stoparea violenței împotriva copiilor, ea contribuind de altfel și la realizarea spotului campaniei — "Opriți violența împotriva copiilor".
"Este momentul asumării responsabilității. Copiii noștri vor fi așa cum noi îi vom crește. Îi creștem cu bătaia și umilința, vom avea o generație de copii agresivi și revendicativi, sau vom avea copii care vor accepta violența cu ușurință din partea celorlalți, pentru că așa au fost obișnuiți din familie", a spus Andreea Raicu în conferința de presă.
Secretarul de stat de la Departamentul pentru Egalitate de Șanse, Ioana Cazacu, a afirmat, la rândul său, că educația este foarte importantă și, fără o cultură a toleranței, este foarte greu să fie schimbată această mentalitate care există în societatea românească, conform căreia 'bătaia este ruptă din rai'.
"Este foarte important să încercăm să facem cât mai multe campanii de conștientizare cu privire la importanța violenței verbale, la importanța prevenirii și combaterii violenței psihice", a mai spus Ioana Cazacu.
Diana Stănculeanu, coordonator program în cadrul Organizației Salvați Copiii, a precizat că această campanie se va întinde pe durata a trei ani, perioadă în care vor fi organizate o serie de opt conferințe de educație parentală, la care sunt așteptați aproximativ 3.000 de părinți și care sunt menite să promoveze în rândul acestora metode pozitive de educare a copiilor. De asemenea, va fi realizat primul studiu național cu privire la incidența comportamentelor de bullying între copii de vârstă școlară, precum și o amplă cercetare cu privire la mecanismele de identificare, raportare, referire și abordare a situațiilor de abuz și discriminare în rândul copiilor de vârstă preșcolară.
Sursa: AGERPRES
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰