Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Ajută un sat. Schimbă o ţară". 11 dascali lucrează cu zâmbetul pe buze, în judeţul Timiş

Prin joacă se învaţă cel mai bine

de Redactia Observator

la 30.10.2015 , 08:36

Prin joacă se învaţă cel mai bine. O demonstrează o şcoală din proiectul "Ajută un sat. Schimbă o ţară". La Voiteg, în judeţul Timiş, 11 dascali lucrează cu zâmbetul pe buze, cu 42 de copii. 

N-ar fi fost posibil fără sprijinul financiar al fundatiilor Mereu Aproape si Vodafone Romania.

Acesti copii au fremătat toată vara. Aflaseră de la dascaăii lor ca vor avea un loc de joacă amenajat și acoperit. Lucrările au început la sfârsitul lui august și au durat doua luni. Au pus umarul la treabă foști elevi ai scolii si părinți. Voluntariatul este esențial în proiectul "Ajută un sat. Schimbă o țară".

Vezi și

Cind au aplicat in proiectul "Ajuta un sat. Schimba o tara", dascalii din aceasta scoala au explicat de ce e "vital" ca institutia sa aiba un loc de agrement acoperit si bine amenajat. Educatia printre leagane, tobogane si casute de lemn este la fel de eficienta ca invatarea din scoala.

La Domino Servite, 42 de copii sunt educati in grupe mici. In medie, un dascal se ocupa de zece copii. Scoala are autorizatie doar pina la clasa a cincea dar cadrele didactice vor dezvolta institutia pina va avea opt clase.

Proiectul "Ajuta un sat. Schimba o tara" face parte din Programul strategic de investiţie în mediul rural al Fundația Vodafone România, program care se derulează la nivel naţional şi care susţine dezvoltarea de proiecte în domeniile educaţiei, sănătăţii şi serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele şi oraşele mici din România.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Campanii » "Ajută un sat. Schimbă o ţară". 11 dascali lucrează cu zâmbetul pe buze, în judeţul Timiş