Antena Meniu Search
x

CFR se laudă cu o mare realizare, a modernizat două vagoane de tren

Avem o ţară frumoasă, cum ajungem la ea? Un răspuns vine de la Ministerul Transporturilor, care se laudă cu două vagoane de tren, abia modernizate. Este "performanţa" de la capitolul investiţii.

Vezi și

Avem o ţară frumoasă, cum ajungem la ea? Un răspuns vine de la Ministerul Transporturilor, care se laudă cu două vagoane de tren, abia modernizate. Este "performanţa" de la capitolul investiţii. Asta în condiţiile în care CFR are nevoie de peste 300 de vagoane noi pentru ca toţi călătorii să circule în condiţii civilizate.

Cu ironie, mai ales că în acest moment CFR foloseşte aproximativ 800 de vagoane, în fiecare zi, dintr-un necesar de peste 1.100. Mai mult, peste 90 la sută din garnituri sunt vechi, multe din ele chiar adevărate focare de infecţie. Aşa că cele două vagoane modernizate reprezintă o picătură într-un ocean de probleme, scoase la suprafaţă şi de Campania Observator "Avem o ţară frumoasă, cum ajungem la ea".

Cei care vor avea totuşi norocul să circule cu aceste două vagoane se vor bucura însă de condiţii ridicate de transport: scaune noi, instalaţie de climatizare şi izolare fonică. Ele vor intra în circulaţie peste o săptămână, nu a fost anunţat însă pe ce rute.

În total, CFR a reuşit să modernizeze în acest an doar 20 de vagoane din cele 800. Sunt însă promisiuni că în următorii patru ani, jumătate din flotă va fi adusă la standarde civilizate.

În acest moment, pe foarte multe rute, numărul vagoanelor este insuficient si se ajunge la situatii in care calatorii circula in picioare sute de kilometri, care se parcurg si in 20 de ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Campanii » CFR se laudă cu o mare realizare, a modernizat două vagoane de tren