Antena Meniu Search
x

COPIII CAUTA LUMINA! Micutii din Tarnaveni sunt hraniti pe rand!

Unii iau pranzul, ceilalti cina. Mancarea n-ajunge niciodata pentru toti. Nu s-au spalat niciodata pe dinti. Habar n-au ce-nseamna sa ai jucarii

Vezi și

Parintii sunt in somaj de mult timp. Traiesc din bucatile de fier vechi ramase din combinatul de la Tarnaveni. Politia a deschis zeci de dosare penale si a dat multe amenzi pentru furt. 17 miliarde de lei neincasati vreodata. Acesta este bilantul inchiderii combinatului chimic din Tarnaveni, la 11 ani de la intrarea acestuia in faliment.

Peste 100 de copii vin zilnic la centrul Fundatiei Buckner din Tarnaveni. Unii n-au nici apa acasa. Multi s-au spalat pe dinti aici, pentru prima oara, iar educatorii incearca din rasputeri sa-i invete regulile de igiena.

20.000 de oameni locuiesc in Tarnaveni, iar un sfert dintre ei sunt de etnie rroma. Inchiderea combinatul chimic, dar si a fabricii de sticla din oras, a lovit crunt comunitatea. 8.000 de locuitori au ramas pe drumuri. Fara loc de munca, au ajuns sa-si hraneasca micutii pe rand.

Sunt sase ani de cand Fundatia Buckner are grija de copiii fostilor muncitori din Tarnaveni. Banii au venit pana acum din surse private americane, insa de anul trecut, fondurile s-au redus drastic. Fara ajutor din partea statului, abandonul scolar in zona va creste si mai mult.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Campanii » COPIII CAUTA LUMINA! Micutii din Tarnaveni sunt hraniti pe rand!