Antena Meniu Search
x

Pentru un medic ATI din Timișoara, mesajele copiilor pot avea putere magică

Când eşti în prima linie, într-un război necunoscut cu un duşman invizibil, departe de casă şi de cei dragi, faci scut din mesajele copiilor şi te rogi să nu fii infectat. În cazul unui medic ATI de la Timişoara, metoda se pare că a funcţionat - a scăpat sănătos. De la distanţă, copiii i-au transmis în fiecare zi că totul va fi bine. Şi abia îşi aşteaptă acasă eroul.

de Redactia Observator

la 31.05.2020, 20:30

Vezi și
  • Medicul a decis să se izoleze de soție și copii, din cauza coronavirusului.
  • Mihai Gîndac a comunicat cu familia prin telefon.

E mijlocul lui martie. Romania intră in stare de urgenta si milioane de romani incep sa invete ca razboiul nu e doar despre tancuri si bombe. Spitalele devin linia intai a frontului iar cadrele medicale, soldati fara arme si fara nicio aparare in fata unui dusman invizibil. La spitalul Victor Babes din Timisoara, medicul ATI MIhai Gindac isi incepea garda fara sa aiba habar cand va mai ajunge acasa. Stia doar atat - ca pericolul e mare si pentru el, si pentru familia sa. Asa ca a luat o decizie grea - sa se izoleze total de sotie si de cei 3 copii.

Ciprian Mihai Gîndac, medic ATI la Spitalul Victor Babeș din Timișoara: Față de familia mea m-am izolat într-un apartament. Mă văd cu ei ca și cu dumneavoastră, pe telefon. Îmi văd copiii seara, mai povestim ce am făcut. Relația suferă. Poate în primele zile a fost mai ușor, dar, cu timpul, mi-e dor de ei, mi-e dor de copiii mei. Și abia aștept să se termine. Îmi lipsește acel acasă.

Iar acasa, copiilor, le lipseste tata. A trecut prea mult timp de cand nu s-au mai strans in brate, de cand nu au mai citit povesti impreuna, de cand nu au mai facut planuri de vacante.

Le e dor de tata dar ei stiu ca el e acolo unde trebuie sa fie. Altfel, lumea toata ar avea de suferit. Iar asta face sa le mai treaca din dor si sa le creasca inima de mandrie. 

Lara Gîndac: Tată, te iubesc, sper sa vii cat mai repede si mi-e dor de tine. Totul va fi bine!

Marc Gîndac: Tată, stiu ca fiind doctor ATI trebuie sa tratezi pacientii cu coronavirus. Nu ne-am mai vazut demult , mi-e foarte dor de tine, pentru mine esti un erou.

Mesajele lor ii dau putere. Gandurile lor bune sunt scut pentru cel mai mare rau ce i s-ar putea intampla vreodata. Intr-o zi, totul chiar va fi bine.

(Reporter): Ce vă doriți cel mai tare să faceți, după ce va fi terminată pandemia?

(Ciprian Mihai Gîndac): După ce va fi terminate pandemia, doresc să fie liniște peste tot, nu neapărat în viața mea personală, să fie viața așa cum a fost înainte, să nu umblăm cu măști pe stradă. Să putem ieși între prieteni, la serviciu, fără această teamă. Cred că este rolul nostru, al medicilor și nu numai, să le spunem că totul va fi bine!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Campanii » Pentru un medic ATI din Timișoara, mesajele copiilor pot avea putere magică