Antena Meniu Search
x

Oraşul de sub noi! Steluţa Duţă, o campioană europeană

Strada i-a fost cel mai mare duşman, dar şi cel mai bun prieten. A învăţat-o să lupte cu toată forţa ca să supravieţuiască şi a făcut din ea, o fată orfană, o campioană. Steluţa Duţă e campioană europeană şi mondială la box

Vezi și

Strada i-a fost cel mai mare duşman, dar şi cel mai bun prieten. A învăţat-o să lupte cu toată forţa ca să supravieţuiască şi a făcut din ea, o fată orfană, o campioană. Steluţa Duţă e campioană europeană şi mondială la box.

În garsoniera din Buzău, Steluţa îşi numără medaliile. E de 11 ori campioană naţională, de două ori campioană europeană şi de trei ori vice-campioană mondială. La box. În urmă cu zece ani, era doar un copil al străzii. Părinţii au abandonat-o de la naştere şi a crescut la orfelinat. Un loc în care a cunoscut groaza, violenţa şi ura. “Ne băteau acolo. Educatoarele şi supraveghetoarele nu luau nicio măsură. Crunt! Cu bâte, cu coada de la mătură, ne dădeau cu picioarele, cu capul de calorifer”, a povestit campioana.

Astăzi face legea în ring. Copilăria i-a fost presărată cu pumni în loc de păpuşi. Avea 15 ani când a rămas pe stradă. De multe ori îşi petrecea nopţile colindând oraşul, de teamă să nu fie violată. Se ferea de băieţi. Îşi tundea părul scurt şi se purta ca unul dintre ei, ca să treacă neobservată.

Când intră-n sala de box, Stela e în lumea ei. Pereţii, podelele, ringul îi sunt prieteni de 11 ani. În faţa oglinzii, boxează cu ea însăşi. Cu durerea din copilărie, din care şi-a tras toată puterea, care a făcut-o campioană. “Pumni am dat mai mult decât am luat. Mai mult am luat bătaie de la casa de copii”, a mai povestit Steluța.

Mâine, la Observator, vedeţi cum i-a ţinuţi drepţi şi nealienaţi viaţa de sub oraş pe nişte oameni ai nimănui. Şi cum, din nimicul lor, le oferă copiilor lor o viaţă la care ei n-au avut acces.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Campanii » Oraşul de sub noi! Steluţa Duţă, o campioană europeană