Antena Meniu Search
x

David Popovici va participa la CM de Natație din Japonia, în perioada 23-30 iulie. Competiția, live în AntenaPLAY

David Popovici va participa în perioada 23-30 iulie la Campionatul Mondial de Natație din Japonia, transmis exclusiv pe AntenaPLAY. Competiția se va desfăşura la Fukuoka.

de Redactia Observator

la 19.07.2023, 17:37

David Popovici
David Popovici va participa la CM de Natație din Japonia, în perioada 23-30 iulie. Competiția, live în AntenaPLAY - Profimedia Images

Pentru David Popovici, în vârstă de 18 ani, aceasta este cea mai importantă întrecere din 2023. El se va prezenta în Japonia din postura de campion mondial la probele de 100 metri liber şi 200 metri liber, titluri pe care le-a obţinut la Budapesta, în 2022.

Aceasta este a 20-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Nataţie. Competiţia trebuia să aibă loc iniţial în 2021, ea fiind amânată pentru 2022, din cauza pandemiei de Covid-19. Anul trecut, Budapesta i-a luat locul, din cauza restricţiilor de călătorie din Japonia. Astfel, niponii vor organiza abia la finalul lunii iulie întrecerea.

David Popovici, la Campionatul Mondial de Înot, în perioada 23-30 iulie

Toate cursele la care va lua parte David Popovici la Campionatul Mondial de Înot de la Fukuoka vor fi live exclusiv în AntenaPLAY. De asemenea, informaţiile şi ştirile legate de marele nostru campion vor putea fi urmărite pe as.roobservatornews.ro şi a1.ro.

Pentru David, aceasta este cea mai tare competiţie, înainte de Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris. Aici, el îşi va măsura forţele cu cei mai puternici adversari din lumea înotului, iar toată acţiunea va fi live exclusiv în AntenaPLAY.

"Încerc să mă adaptez la noua mea viață, la care dacă te uiți din afară pare că nu s-a schimbat. Vreau să fiu același înotător, să nu uit de ce m-am apucat de acest sport. E un proces continuu, acela de a rămâne cu picioarele pe pământ. Înotul este în continuare pasiunea mea și tot ce vreau să fac, dar e important să nu fiu obsedat de un singur lucru în viață. Ne antrenăm mult pentru eficiență în loc de forță brută. Trebuie să compensez cumva că sunt mai filiform. Muncim mult la elementele tehnice. Secretul este să găsești un echilibru, să nu te supraantrenezi sau să te subantrenezi, să găsești un ritm în care să muncești și să uiți de tot ce te înconjoară și, la un moment dat, te vei surprinde cu o performanță extraordinară. Obiectivul este să înot bine, să fac o cursă curată, dacă fac asta e o cursă rapidă, iar timpul e doar un bonus. În plus, trebuie să prind o zi bună, antrenamentul e făcut, e nevoie de niște mese bune, să am grijă de mine, să dorm bine și să fiu sigur că nu mă ajung nervii. E nevoie de cap liber și o minte limpede", spunea recent David Popovici.

David Popovici vine după medaliile câştigate la Foro Italico

Popovici şi-a făcut încălzirea pentru Campionatul Mondial din Japonia. El a fost prezent pe 24 şi pe 25 iunie la Foro Italico, acolo unde se află bazinul său favorit. David a câştigat alte două medalii de aur şi la Sette Colli.

David a participat la probele de 100 de metri şi 200 de metri liber, pe care le-a câştigat. La 200 de metri liber, el a stabilit un nou record al competiţiei. Plecat de pe culoarul 6, David Popovici a dominat fără probleme finala de la 200 m liber. Românul a întors primul de fiecare dată şi a încheiat cursa cu timpul de un minut 45 de secunde şi 49 de sutimi, nou record al competiţiei.

La Roma, românul de 18 ani a dovedit că este un mare campion şi în afara bazinului. El i-a oferit medalia cucerită la 100 de metri liber unui copil care a câştigat bătălia contra cancerului. Nu este prima oară când Popovici face un gest de o asemenea importanţă. Recent, el a donat medalia de aur a probei de 200 de metri liber de la Mondialul de la Budapesta de anul trecut unor copii bolnavi de cancer.

David Popovici va putea fi urmărit live pe AntenaPLAY

Nu este prima oară când David Popovici concurează live la o întrecere, în AntenaPLAY. Alături de Robert Glinţă, el a fost prezent în decembrie 2022 la Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt de la Melbourne.

În Australia, Popovici a doborât recordul mondial de juniori la proba de 100 de metri liber şi a stabilit şi un nou record naţional la seniori. De asemenea, el a obţinut şi medalia de argint la proba de 200 metri liber.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Campionatele Mondiale de Înot » David Popovici va participa la CM de Natație din Japonia, în perioada 23-30 iulie. Competiția, live în AntenaPLAY