Video

Rețete de dulciuri: Bougatsa, plăcintă cu cremă de vanilie

De Redactia Observator.
Publicat: 28.12.2020, 11:38.
Actualizat: 28.12.2020, 11:38

Reţeta de plăcintă specific grecească ce abundă de cremă de vanilie, cunoscută sub numele de Bougatsa, a fost prezentată în cadrul matinalului "Neatza cu Răzvan şi Dani", de către Vlăduţ. Preparatul a fost explicat pas cu pas, astfel încât cei pofticioşi să poată încerca reţeta.

Vlăduţ a venit cu o reţetă relativ simplă, dar care promite a fi extrem de gustoasă. Plăcinta specific grecească, Bougatsa cu vanilie, este găsită caldă în patiseriile greceşti, unde foarte mulţi localnici servesc acest preparat alături de un fresh de portocale sau de un iaurt.

Printre ingrediente se numără în primul rând foile de plăcintă. Acestea trebuie alese întotdeauna dintre cele mai fine, acelea care sunt recomandate şi pentru baclava. Pentru cei care au îndemânarea şi plăcerea, ar fi indicat ca foile de plăcintă să fie făcute în casă.

Desigur, mai este nevoie de o cremă de vanilie, pentru că aceasta este umplutura pentru plăcintă, iar pentru crema de vanilie trebuie adăugate pe listă laptele, făina sau amidonul, puţin unt şi smântâna dulce. Sunt necesare cinci ouă pentru un litru de lapte, dar şi patru linguri, patru linguri şi jumătate de făină şi aproximativ 150-200 de grame de zahăr.

''Trebuie să fie pufoasă, pentru că după ce este gata îi adaug puţină frişcă, pentru că îmi place să fie mai afânată, dar în acelaşi timp, consistenţa trebuie să fie destul de densă, pentru că aceasta trebuie să fie o umplutură, iar umplutura trebuie să fie stabilă, atunci când tăiam plăcinta caldă'', a afirmat Vlăduţ.

Secretul unei plăcinte perfecte

Plăcinta se coace la 180 de grade Celsius. Foile trebuie unse cu unt topit. Crema de vanilie este pusă pe o singură porţiune, în formă de fitil, iar apoi se rulează, astfel încât să se creeze o suprafaţă de rulare cât mai mare, pentru că foile în contact cu untul se desfac.

După ce este scoasă din cuptor trebuie lăsată cinci minute, pentru că plăcinta nu rămâne foarte crescută, se aşează puţin, astfel încât să se poată tăia cu uşurinţă. În momentul în care este gata, se pudrează cu scorţişoară, iar peste scorţişoară se pune puţin zahăr pudră.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.