Video

Rețete de dulciuri: Budincă de griş cu dulceaţă

De Redactia Observator.
Publicat: 25.12.2020, 13:32.
Actualizat: 25.12.2020, 13:38

Reţeta de Budincă de griş a fost prezentată la Chefi la cuţite şi comentată de cei trei chefi Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu.

Doamna Alexandrina Kiosa, în vârstă de 83 de ani, din Iaşi, a ales să aducă în faţa chefilor un preparat de casă, numai bun în preajma sărbătorilor, alături de cei dragi.

Rețete de dulciuri: Budincă de griş cu dulceaţă

Pe lângă ciorbiţa de pasăre cu tăiţei, cei trei au primit şi o budincă de griş cu dulceaţă.

"Mă uit la Chefi la cuţite de mulţi ani, urmăresc cu drag emisiunea, nepoata mea m-a înscris. Ştia pasiunea mea pentru gătit. Gătesc pentru familie"

Cunoscând pasiunea pentru bucătărie a bunicii şi având încredere în talentul ei într-ale bucătăriei, Viviana Maria, nepoata doamnei Alexandrina a înscris-o pe aceasta în competiţia Chefi la cuţite.

"La 18 ani şi jumătate m-am căsătorit, fata am avut-o la 20. La 25 m-am despărţit de primul soţ. La un an după ce am divorțat de primul soţ l-am cunoscut pe Ştefan, care ulterior a devenit al doilea soţ cu care am trăit 56 de ani. Să vă spun că pe toti trei chefi îi iubesc şi îi apreciez la fel. Urmărim emisiunea nu numai eu, ci şi familia mea. Cea care m-a înscris la emisiune este nepoata mea, Viviana Maria. Le place cum gătesc, îmi spun: 'Mamaie, ne faci asta?, Vă fac mamaie'"

Preparatul i-a înveselit pe cei trei chefi care şi-au adus imediat aminte de gustul copilăriei, dar au încercat să ghciească şi oraşul de origine al doamnei Alexandrina.

"Dulceaţa e senzaţie!" a spus chef Cătălin Dumitrescu, după prima linguriţă din desertul pregătit cu multă dragoste.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.