Antena Meniu Search
x

3 aspecte esențiale de luat în calcul înainte să închei o asigurare pentru o companie

Numărul dezastrelor naturale din ultima vreme convinge tot mai mulți oameni de afaceri să asigure bunurile companiei.

Numărul dezastrelor naturale din ultima vreme convinge tot mai mulți oameni de afaceri să asigure bunurile companiei. Află însă care sunt lucrurile pe care trebuie să le știi înainte de a apela la un broker de asigurări.

Clădirile și alte posesii ale societății ar trebui protejate de factorii externi, deoarece indiferent de evoluția din ultimele decenii, nu putem controla tot ceea ce se petrece în jurul nostru. Încheierea unei polițe de asigurare reprezintă, de fapt, transferarea riscurilor asupra unor companii specializate, prin plata unei sume de bani. Acest lucru te va pune la adăpost în cazul daunelor cauzate de diverse catastrofe naturale, putându-ți chiar salva afacerea de la faliment.

Conform Raportului Mondial al Riscurilor, realizat în 2016 de Institutul pentru Mediu și Securitate Umană din cadrul ONU, România prezintă un risc mediu de dezastre naturale, însă o vulnerabilitate crescută. Mai exact, documentul arată ca România are o capacitate redusă de a gestiona dezastrele naturale, dar și de a se adapta în urma acestora.

Află care sunt riscurile acoperite

În funcție de tipul de asigurare pentru care optezi, riscurile acoperite diferă. Acestea pot fi mai puține sau mai multe, de obicei factorul determinant fiind prețul. Astfel, printre cele mai comune se numără incendiul, trăsnetul, explozia sau căderea de corpuri pe clădire. În cazul în care optezi pentru o variantă extinsă, riscurile acoperite ar putea include și: ploaia torențială, grindina, furtunile, uraganele, vijeliile, tornada, căderile accidentale de corpuri precum stâlpi, copaci sau stânci, greutatea stratului de zăpadă sau gheață,  avalanșa de zăpadă, cutremur, inundații, alunecări de teren, furt etc.

O asemenea asigurare, după cum vezi, acoperă o mare parte din aceste riscuri și poate fi personalizată în funcție de nevoile companiei. În același timp, ea poate cuprinde și o acoperire extra, o asigurare de întrerupere a afacerii, care oferă protecție împotriva pierderilor de venituri cauzate de întreruperea temporară a activității în situația producerii unui risc asigurat.

Documentează-te înainte de a încheia un contract

În România există două tipuri de asigurări obligatorii: pentru autovehicule și pentru locuințe. Spre deosebire de acestea, care au preț și acoperire standard, asigurările facultative diferă de la societate la societate. Concurența fiind crescută, asiguratorii lansează pe piață oferte și pachete promoționale atractive, motiv pentru care o cercetare anterioară este absolut necesară.

O atenție sporită acordată documentării te va ajuta să identifici cele mai avantajoase oferte. Ia în considerare și faptul că, de obicei, încheierea mai multor tipuri de asigurări la aceeași societate îți poate aduce beneficii suplimentare.

Care este acoperirea de care ai nevoie

Odată ce te-ai informat cu privire la ofertele și tipurile de asigurări existente, următorul pas este să faci o analiză a nevoilor tale. În primul rând, evaluează riscurile și vulnerabilitățile la care poate fi expusă afacerea ta. Deoarece prețul asigurării va crește proporțional cu numărul riscurilor acoperite, poate nu este tocmai recomandată sau necesară o poliță de asigurare maximă.

Acest lucru depinde, bineînțeles, și de mărimea, respectiv investiția și domeniul afacerii tale. Este de asemenea important să știi că unele clădiri sau bunuri nu se pot asigura, așa că trebuie să discuți cu reprezentantul unei companii de asigurări, pentru a primi niște îndrumări în cazul în care te găsești într-o astfel de situație.

Asigurarea bunurilor afacerilor tale este o decizie importantă, care te-ar putea ajuta să depășești dificultăți majore în cazul producerii unui dezastru natural și nu numai. Din acest motiv este esențial să iei în considerare toate detaliile și să analizezi toate aspectele implicate înainte de a cumpăra o poliță de asigurare.

Sursa foto: Shutterstock

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » 3 aspecte esențiale de luat în calcul înainte să închei o asigurare pentru o companie