Antena Meniu Search
x

5 joburi la care poți aplica fără să ai experiență în domeniu

Piața muncii este într-o continuă schimbare și, pe măsură ce unele joburi dispar, din cauza digitalizării ori a faptului că servesc unor domenii intrate în uitare, populația activă va trebui să urmeze cursuri și programe de învățare continuă ca să poată acoperi noile cerințe. Însă va exista întotdeauna o oportunitate pentru cei tineri, fără experiență, ori pentru cei care își doresc să-și schimbe jobul, fără să aibă o formare profesională în acest sens.

de Redactia Observator

la 27.10.2021, 15:07

5 joburi la care poți aplica fără să ai experiență în domeniu
5 joburi la care poți aplica fără să ai experiență în domeniu - Profimedia Images

Desigur, cerințele jobului sunt stabilite exclusiv de angajator, care poate impune un anumit nivel de pregătire, ori poate departaja între candidații la un post în funcție de experiența lor profesională.

Iată câteva joburi extrem de căutate la care poți aplica fără să ai experiență în domeniu și, de multe ori, chiar și fără să ai o pregătire profesională anterioară în acest sens:

1. Operator Centru Printare - De regulă, postul presupune operarea echipamentelor de print și necesită o minimă experiență de lucrul cu calculatorul. În funcție de cerințele angajatorului, operatorul va învăța la locul de muncă cum să folosească echipamentele pentru copiere, printare, îndosariere, laminare și personalizări (de cani, tricouri, ștampile).

2. Angajat Fast Food - Cerințele angajatorilor țin mai mult de atitudinea persoanei și de aspectul ei fizic, decât de nivelul de pregătire. Astfel, angajatorii caută oameni orientați către clienți, amabili, cu aspect fizic îngrijit, care să vorbească politicos și să nu se plângă de muncă. Angajatul de fast food preia comenzi, le prepară și le servește. De asemenea, învață să lucreze cu casa de marcat. Atenția distributivă și spiritul de echipă sunt un plus.

3. Curieri/livratori - În ultimul an, serviciul de food delivery a crescut fulminant și oferta la angajare este uriașă. Persoanele care vor să se angajeze pe un post de livrator au de regulă propria modalitate de transport (masina, scuter, bicicleta), smartphone și chef să exploreze orașul. Avantajele acestui job sunt programul flexibil, comisioane (nu neapărat), diferite discount-uri la service și bonusuri în funcție de performanțe.

4. Montator Mobilă - Pentru acest tip de job sunt necesare câteva calități care țin mai mult de rezistența la efortul fizic, îndemânare și abilități de orientare. Bineînțeles, permisul de conducere constituie un avantaj și asta pentru că, de regulă, clienții solicită serviciul de montare de mobilă la domiciliu, iar uneltele folosite pot fi numeroase.

5. Casier/vanzator - Nu este cel mai simplu job din lume, însă cu seriozitate și stăpânire de sine vei reuși să-ți faci clienții fericiți. De regulă, casierii sunt instruiți la locul de muncă de colegi cu vechime și învață să folosească o casă de marcat, cum să scaneze produsele și cum să țină evidența primară privind activitățile de plată și încasare prin casierie. Pentru că lucrează cu banii, uneori cu sume importante de bani, responsabilitatea casierului este destul de mare.

Găsești oferte pentru toate cele cinci tipuri de joburi, plus multe altele, pe JobZZ.ro, site-ul de aunțuri cu locuri de muncă din domeniul care te interesează.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » 5 joburi la care poți aplica fără să ai experiență în domeniu