Antena Meniu Search
x

Dezastru pe bursa de pe Wall Street. Dow Jones a înregistrat a doua cea mai mare scădere într-o singură zi din istorie

Bursa de pe Wall Street a închis din nou în scădere, joi, indicele Dow Jones înregistrând a doua cea mai mare scădere din istoria sa.

Bursa de pe Wall Street a închis din nou în scădere, joi, indicele Dow Jones înregistrând a doua cea mai mare scădere din istoria sa.

Dow Jones a pierdut din nou peste 1000 de puncte într-o zi

Astfel, după ce luni indicele Dow Jones Industrial Average a înregistrat cel mai mare declin din 2008, scăzând cu 1100 de puncte, astăzi scăderea a fost de 1032 de puncte.

Dow Jones, indicele care reflectă evoluţia celor mai mari 30 de companii listate pe bursa de la New York, a înregistrat joi o scădere de 4,2%, ajungând la 23.860,46 de puncte.

Pe acelaşi subiect

S&P 500 a încheiat tranzacţiile în coborâre

Indicele S&P 500 a încheiat tranzacţiile în coborâre cu 3,8%, iar Nasdaq Composite în scădere cu 3,9%, după o nouă şedinţă marcată de fluctuaţii mari ale cotaţiilor acţiunilor.

Prin aceste evoluţii, Dow Jones şi S&P 500 au intrat pe o tendinţă de corecţie, evoluţie definită printr-o scădere de 10% faţă de un maxim atins în ianuarie.

Volatilitatea din piaţă s-a menţinut ridicată, iar investitorii nu au putut să constate că piaţa ar atins nivelul minim.

Piaţa a fost dominată de temerile legate de inflaţie, iar randamentele obligaţiunilor au crescut.

În Europa, indicele Stoxx Europe 600 a închis în declin cu 1,6%, iar indicele britanic FTSE 100 a coborât cu 1,5%. Indicele MSCI Emerging Market a pierdut 1,2%.

Căderi masive și pe pieţele financiare europene

După ziua de luni, cele mai mari burse din Uniunea Europeană (UE) au deschis cu scăderi şi de peste 3%.

Astfel, indicele Bursei de la Frankfurt, DAX, avea în deschidere un minus de peste 3% faţă de luni. Scăderi asemănătoare au înregistrat şi bursele din Londra, Paris, Milano şi Madrid.

Indicele Bursei de la Bucureşti, BET, a deschis ziua de tranzacţionare cu o scădere de circa 3%.

Bursele din Asia au înregistrat marţi o nouă zi de scădere, după ce pieţele din Statele Unite au înregistrat luni cea mai mare contracţie din 2011. Indicele Dow Jones Industrial a scăzut luni cu circa 5%, iar S&P 500 şi Nasdaq Composite cu circa 4%.

Volatilitatea crescută de pe pieţe a determinat o reacţie inclusiv din partea Casei Albe, care şi-a exprimat îngrijorarea vizavi de aceste scăderi, dar s-a arătat încrezătoare în fundamentele economiei americane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Dezastru pe bursa de pe Wall Street. Dow Jones a înregistrat a doua cea mai mare scădere într-o singură zi din istorie