Antena Meniu Search
x

Căderi masive pe pieţele financiare europene, după unda de şoc din SUA! Bursa de la Bucureşti a deschis pe roşu

În România, Bursa de la Bucureşti a deschis pe roşu, după unda de şoc din SUA, unde indicele Dow Jones a suferit cea mai mare scădere de la criza financiară.

După ce, ieri, indicele Dow Jones, principalul indice al bursei de pe Wall Street, a suferit cea mai mare cădere din istorie, bursa de la Bucureşti a deschis pe roşu.

Indicele bursier Dow Jones a avut luni o scădere de 1.175 de puncte, cea mai mare după criza financiară din anul 2008, situaţii asemănătoare înregistrându-se şi la bursele S&P 500 şi Nasdaq, ceea ce a atras "preocuparea" Preşedinţiei SUA. Pieţele bursiere din întreaga Europă se pregătesc acum pentru căderi masive ca urmare a acestor evenimente.

La Bursa din Bucureşti, indicele BET are o cădere de 3,7%, iar cele 13 companii din componenţa indicelui au căderi ce trec si de 5%.

Analiştii bursieri se străduiesc să prevină panica şi afirmă că este vorba doar de o corecţie a cursurilor, care era de aşteptat după creşterile din ultimul timp. 

Bursele din Asia, afectate

Pieţele bursiere din Asia şi Orientul Mijlociu sunt pe roşu. Principalii indici bursieri din China, India, Pakistan, dar şi din Australia sunt în scădere.

Cotatiile futures ale actiunilor de pe Wall Street au cazut cu trei procente peste noapte pe pietele asiatice, transmite Reuters, iar investitorii se tem ca inflatia in crestere din SUA ar putea duce la un ritm mai rapid de crestere a dobanzilor.

Indicele Hang Seng al Bursei din Hong Kong şi indicele Shanghai Composite Index al Bursei din Shanghai înregistrau marţi un declin de 3,24% şi, respectiv, de 2%, în timp ce indicele principal Nikkei-225 al Bursei japoneze a scăzut cu 5,26%, la 21.487,87 puncte.

În Australia, indicele S&P/ASX200 s-a depreciat cu 2,74% în prima oră a şedinţei de tranzacţionare de marţi.

Indicele MSCI, care monitorizează pieţele din regiunea Asia-Pacific, cu excepţia Japoniei, a înregistrat un declin de 2%, cel mai semnificativ din 2016.

Şi indicele bursei din Dubai a scăzut cu 2,5%, iar cel din Abu Dhabi cu 1,5%.

Ce se întâmplă cu bursele în Europa

Pieţele europene au continuat declinul de luni, indicele Stoxx 600 marcând o scădere  de 1,56%. Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 0,97%, în timp ce CAC 40 din Paris a scăzut cu 1,48%.

Indicele FTSE MIB din Italia a scăzut cu 1,64%, în timp ce IBEX 35 din Spania a scăzut cu 1,44%.

Scăderi masive pe Wall Street

Indicele bursei americane Dow Jones a scăzut cu 4,6% (1.175 de puncte), închizând sesiunea de luni la nivelul de 24.345,75.

Aceasta este cea mai mare scădere înregistrată de Dow Jones din septembrie 2008, când valoarea indicelui pierduse 777,8 puncte după respingerea unui plan de asistenţă financiară destinat sistemului bancar din Statele Unite.

Valoarea indicelui S&P 500 a înregistrat luni o scădere de 3,8%, iar Nasdaq a piedut 3,7% din valoare, potrivit BBC News.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Căderi masive pe pieţele financiare europene, după unda de şoc din SUA! Bursa de la Bucureşti a deschis pe roşu