Antena Meniu Search
x

A primit undă verde încă un tronson din autostrada care trece Carpaţii: cei 30 de km ne costă 1,7 miliarde de lei

Lotul 5 al autostrăzii Sibiu-Piteşti a primit undă verde. Autorizaţia de construire a fost emisă, a anunţat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

de Redactia Observator

la 17.06.2021, 12:06

A primit undă verde încă un tronson din autostrada care trece Carpaţii: cei 30 de km ne costă 1,7 miliarde de lei

"Lucrările pot începe la Autostrada A1 Piteşti – Curtea de Argeş. Tocmai ce am emis autorizaţia de construire pentru lotul 5 al autostrăzii Sibiu-Piteşti. Este vorba de un tronson între Curtea de Argeş şi Piteşti, lung de 30 de km", a fost mesajul postat de Cătălin Drulă pe contul său de Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cei 30 de kilometri ai tronsonului costă nu mai puţin de 1,7 miliarde de lei. Proiectul cuprinde 13 poduri, 3 pasaje, un viaduct, 3 noduri rutiere (Curtea de Argeş, Băiculeşti, Bascov), 2 spaţii de servicii, 2 parcări şi 2 centre de coodornare şi întreţinere.

Pe acelaşi subiect

În acest moment, există un singur tronson în lucru al autostrăzii Sibiu-Piteşti. Este vorba despre tronsonul 1, între Sibiu şi Boiţa, cu o lungime de 13 kilometri. Circulaţia ar putea fi deschisă pe acest tronson la sfârşitul anului 2022.

Cîţu promite autostrada peste Carpaţi: "Sibiu-Piteşti se va face. Ne pregătim pentru o guvernare de 8 ani"

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat, la începutul lunii, că că există surse de finanţare pentru mari proiecte de investiţii în România.

El a adăugat că se pregăteşte pentru o guvernare de cel puţin opt ani şi va fi făcută autostradă care va trece Carpaţii, vor fi făcute spitale prin PNRR, dar şi alte spitale.

„Vreau să-i asigur pe români că vom avea surse de finanţare şi că ceea ce am promis că facem până în 2024. Şi eu am spus că ne pregătim pentru o guvernare de cel puţin opt ani de zile, până în 2028 şi vom face. Vom trece Carpaţii cu autostradă. Sibiu-Piteşti se va face. Vom face spitale prin PNRR, dar sunt şi alte spitale. Până în 2024 vom avea câteva spitale”, a precizat premierul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » A primit undă verde încă un tronson din autostrada care trece Carpaţii: cei 30 de km ne costă 1,7 miliarde de lei