Antena Meniu Search
x

Acord între România și Kazahstan pentru securizarea aprovizionării cu petrol. Virgil Popescu: "Am primit asigurări că vom avea tot sprijinul"

Autorităţile din Kazahstan vor acorda României tot sprijinul pentru securizarea aprovizionării cu petrol şi produse derivate, a scris, vineri, pe Facebook, ministrul Energiei, Virgil Popescu, aflat în Kazahstan.

de Redactia Observator

la 07.10.2022, 11:39

România și Kazahstanul au semnat documentele prin care au căzut de acord asupra colaborării în domeniul energiei, iar țara noastră a primit asigurări că va avea parte de tot sprijinul pentru securizarea aprovizionării cu petrol și produse derivate.

Ministrul energiei, Virgil Popescu, a prezidat, alături de Bolat Akchulakov, ministrul Energiei din Kazahstan, lucrările celei de-a 16-a sesiuni a Comisiei Interguvernamentale româno-kazahe, care are loc vineri, relatează mediafax.ro.

Acord asupra intensificării relațiilor bilaterale și comerciale dintre cele două state

În cadrul sesiunii plenare, Popescu semnat documentele prin care s-a căzut de acord asupra intensificării relațiilor bilaterale și comerciale dintre cele două state, în mai multe domenii esențiale.

Pe acelaşi subiect

„Vom colabora în domeniul energiei și, totodată, am primit asigurări că vom avea parte de tot sprijinul pentru securizarea aprovizionării cu petrol și produse derivate. S-a mai discutat și despre cooperare în energie, domeniul economiei, comerțului și investițiilor, transporturilor, agriculturii, protecției mediului și în sectorul financiar. Am transmis că țara noastră dorește să extindă cooperarea cu Kazahstanul și să acționeze pentru consolidarea relațiilor comerciale, investiționale și economice, în special prin încurajarea participării reciproce la investiții în proiecte comune și prin organizarea și atragerea companiilor în forumuri de afaceri din ambele țări, pentru promovarea climatului economic și oportunități de cooperare”, a spus Virgil Popescu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Virgil Popescu: Prin cooperare vom reuși să asigurăm securitatea energetică

Ministrul Energiei Virgil Popescu a avut o întâlnire de lucru cu Magzum Mirzagaliev, președintele CN „KazMunayGas” (KMG) și alți membri din conducere.

„Este vorba despre compania națională care prin KMG International are grupul Rompetrol, care deţine şi operează cea mai mare rafinărie din România și stații de combustibili. Am discutat despre investițiile viitoare pe care le vor face în România, inclusiv cele asumate prin Fondul de Investiţii în Energie, despre intensificarea relațiilor comerciale și alte aspecte tehnice, inclusiv cele legate de securitatea aprovizionării cu petrol și produse derivate, foarte importante în această perioadă. Prin cooperare vom reuși să asigurăm securitatea energetică”, a spus Popescu.

Despre cooperarea în domeniul muncii și protecției sociale a populației a comunicat Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale. Au mai participat la discuții secretarul de stat din Ministerul Energiei, George Niculescu, secretarul de stat din Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Horațiu Clepan, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Adrian-George Foghiș, și alți specialiști.

Romania și Kazahstan au un istoric de peste 30 de ani de relații diplomatice. Potrivit lui Virgil Popescu, Kazahstan este un partener cheie în Asia Centrală, care are potențialul de a deveni o rută importantă de tranzit între Asia și Europa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Acord între România și Kazahstan pentru securizarea aprovizionării cu petrol. Virgil Popescu: "Am primit asigurări că vom avea tot sprijinul"