Antena Meniu Search
x

Video Acuzaţii de delapidare în dosarul City Insurance: DIICOT începe urmărirea penală. Ce pot face cei păgubiţi

Dosarul City Insurance intră pe mâna DIICOT. Decizia a venit la aproape patru luni de la intrarea în insolvenţă a celei mai mari companii de asigurări de pe piaţa RCA.

de Ioana Matei

la 12.01.2022, 20:23

Vezi și

DIICOT va începe urmărirea penală in rem, în cazul City Insurance. Procurorii anchetează compania de asigurări pentru înșelăciune, delapidare, constituirea unui grup infracțional organizat, fals în înscrisuri și fals intelectual. 

Falimentul City Insurance 

Pe 17 septembrie 2021, Autoritatea de Supraveghere Financiară a retras autorizaţia de funcţionare a City Insurance şi a solicitat deschiderea procedurii de faliment pentru liderul pe piaţa RCA, la acel moment, cu peste 3 milioane de poliţe de asigurare încheiate. Cele mai recente date arată că, încă din iunie 2020, City Insurance avea în conturi mai puţin cu aproximativ 700 de milioane de lei, bani cu care ar fi trebuit să garanteze plata daunelor clienţilor. 

Ce pot face cei păgubiţi

Cei care au poliţe la City încă în vigoare pot să le denunţe şi să aleagă o altă firmă de asigurări. În cazul în care au un accident, pot primi despăgubiri de la Fondul de Garantare a Asigraţilor, însă doar în limita a 500.000 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri economice » Acuzaţii de delapidare în dosarul City Insurance: DIICOT începe urmărirea penală. Ce pot face cei păgubiţi