Antena Meniu Search
x

Aeroitalia operează primele zboruri regulate de pe Aeroportul Băneasa. Cât costă biletele spre Roma

Prima companie care va opera zboruri regulate de pe Aeroportul Băneasa este Aeroitalia. Preţurile biletelor de avion pornesc de la 40 de euro.

de Redactia Observator

la 18.05.2023, 16:55

Prima companie care va opera zboruri regulate de pe Aeroportul Băneasa. Preţurile pornesc de la 40 de euro
Prima companie care va opera zboruri regulate de pe Aeroportul Băneasa. Preţurile pornesc de la 40 de euro

Noua companie aeriană italiană Aeroitalia este prima care va opera zboruri regulate de pe Aeroportul Băneasa, de patru ori pe săptămână, către Roma Fiumicino, la preţuri ce pornesc de la 39,99 de euro/segment, a anunţat, joi, coordonatorul de vânzări Adrian Duru. De asemenea, compania va zbura şi de pe aeroportul din Bacău pe aceeaşi rută, de trei ori pe săptămână, potrivit Agerpres.

"Aeroitalia a ales Băneasa ca aeroport la Bucureşti pentru că este aeroportul situat mai aproape de centrul oraşului. Este un aeroport mai mic, în care se pot eficientiza mai bine procesele de check-in, control, de securitate şi îmbarcare. Compania va economisi timp la fiecare rotaţie pe care o efectuează la Băneasa şi cred că este suficient din punct de vedere economic. În momentul de faţă nu există avantaje, acestea sunt pe drum, dar sunt suficiente ca să ne convingă să operăm astăzi la Băneasa cursele", a declarat Duru, într-o conferinţă de presă.

Curse către Roma Fiumicino de patru ori pe săptămână

Potrivit acestuia, compania va începe operaţiunile în Bucureşti în data de 2 iunie şi va avea o cursă către Roma Fiumicino de patru ori pe săptămână: luni, miercuri, vineri şi duminică.

Pe acelaşi subiect

"Pasagerii pot beneficia de la Roma-Fiumicino de celelalte conexiuni pe care Aeroitalia le operează, ca să ajungă la Palermo, la Comiso, în Sardinia şi la Milano, Bergamo. De pe aeroportul din Bacău operăm de trei ori pe săptămână - marţea, joia şi vinerea, de la 1 iunie. Comunitatea numeroasă de români din Italia a fost un factor care a determinat deschiderea celor două rute - Bucureşti şi Bacău. Bacăul chiar rămăsese fără aceste destinaţii de curând, iar în Italia este o comunitate impresionantă de români în general şi de moldoveni în special. Capacitatea aeronavelor noastre este de 189 de locuri, cele şase pe care le operăm astăzi. Programul acesta este în vigoare până la sfârşitul lunii septembrie. În următoarele săptămâni urmează să încărcăm programul pentru perioada de iarnă", a precizat reprezentantul companiei italiene.

Adrian Duru a adăugat că pe termen mediu şi lung compania ar putea lua în calcul să opereze şi alte rute. "Sperăm ca Bucureştiul să devină la un moment dat chiar o bază pentru Aeroitalia, dar pe termen scurt vom începe cu aceste patru frecvenţe pe Roma Fiumicino şi de anul viitor, din vară, o să vedem", a spus el.

Aeroitalia este o companie pet-friendly

Preţul biletelor începe de la 39,99 euro pe segment de călătorie şi include zborul şi un bagaj mic de mână.

"Apoi, pasagerul îşi poate configura rezervarea cum doreşte, poate adăuga bagaje sau achiziţiona pachete care includ deja transportul bagajelor. Efectuăm frecvent promoţii care aduc acest preţ sub 39,99 de euro, iar astăzi avem o promoţie care constă în achiziţionarea unui bilet şi primirea unui alt bilet gratuit pe acelaşi zbor, adică vor călători doi pasageri", a adăugat Duru.

Noutatea constă în faptul că Aeroitalia este o companie pet-friendly, iar pasagerii îşi pot lua animalele la bord în limita a 10 kg.

"Transportăm echipamente sportive şi biciclete. Sunt servicii care se pot achiziţiona în timpul procesului de rezervare. Avem un serviciu de minori neînsoţiţi care poate fi achiziţionat doar prin call-center-ul nostru şi lucrăm foarte mult pe partea de grupuri, de la 10 pasageri în sus să le oferim condiţii speciale de plată, introducerea numelor şi anulare. Compania a fost născută anul trecut. Proiectul a fost de la început unul foarte ambiţios, prevăzând o creştere rapidă. Am început cu un avion în 2022, astăzi operăm o flotă de 6 avioane de tip Boeing 737-800, cu capacitate de circa 189 de locuri. Am transportat anul trecut 200.000 de pasageri, iar anul acesta estimăm să încheiem cu un milion de pasageri transportaţi. Operăm 25 de rute, cea mai mare parte dintre ele pe teritoriul italian, de la Roma Fiumicino şi de la Milano - Linate. Cele două pieţe internaţionale pe care le servim sunt Grecia şi România. Din România vom opera de la Bacău şi de la Bucureşti Băneasa către Roma Fiumicino. De aici, pasagerii noştri vor putea lua zboruri de legătură către alte destinaţii în Italia, operate tot de Aeroitalia, Milano Bergamo, Olbia Sardinia şi Palermo Comiso în Sicilia. Agenţiile de turism sunt foarte importante pentru noi şi am dedicat pe site-ul nostru o secţiune specială unde acestea se pot înregistra şi emite biletele din această zonă. Au anumite avantaje, evident", a mai spus oficialul companiei.

Când vor avea loc zborurile de pe Aeroportul Băneasa

Zborurile de pe Aeroportul Băneasa vor avea loc luni, miercuri, vineri şi duminică, astfel: Roma Fiumicino 11:20 - Bucureşti Băneasa 14:30; Bucureşti Băneasa 15:15 - Roma Fiumicino 16:25.

Aeroportul Băneasa este situat la doar 8,5 km de centrul Bucureştiului, foarte aproape de centrul de business din nordul Capitalei şi este foarte bine conectat cu toate punctele din oraş printr-o reţea de servicii publice. Datorită legăturilor operate de Aeroitalia către şi de la Aeroportul Roma Fiumicino, pasagerii vor putea ajunge de la Bucureşti şi la Alghero, Bergamo, Comiso, Olbia şi Palermo, cu un singur bilet, conexiune garantată şi bagajul de cală trimis direct la destinaţia finală.

"Suntem mândri să anunţăm astăzi că Aeroitalia va fi prima companie aeriană care va opera zboruri regulate pe aeroportul Băneasa şi mulţumiţi că vom putea garanta pasagerilor noştri servicii rapide de check-in şi îmbarcare, într-un spaţiu complet renovat, plăcut, funcţional şi care permite organizarea eficientă a procedurilor aeroportuare. Ca să sărbătorim împreună cu pasagerii noştri, am dedicat acestei ocazii o promoţie specială: oricine va cumpăra 1 bilet de la Bucureşti Băneasa către Roma Fiumicino sau viceversa pentru luna iunie, va primi încă un bilet gratuit, pe acelaşi zbor. Promoţia are o valabilitate limitată de două zile (18 şi 19 mai 2023)", a declarat Gaetano Intrieri, directorul general al Aeroitalia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Aeroitalia operează primele zboruri regulate de pe Aeroportul Băneasa. Cât costă biletele spre Roma