Antena Meniu Search
x

Video Alimente mai scumpe de sărbători, după explozia preţurilor la energie şi gaze. Plătim mai mult pentru ulei, cartofi și pâine

De Sărbători nu scoatem mai mulţi bani din buzunare doar pentru cadouri, ci şi pentru alimente, servicii şi utilităţi. Şi asta după explozia preţurilor la energie şi gaze, care au declanşat scumpiri în lanţ. Aşa că rata anulată a inflaţiei, în luna noiembrie, a ajuns la 7,8%.

de Redactia Observator

la 14.12.2021, 10:47

Vezi și

Cel mai mult s-au scumpit gazele - cu peste 49% faţă de luna noiembrie a anului trecut, iar energia electrică cu peste 8%. Iar dacă sunteţi şoferi, cu siguranţă aţi sesizaţi deja că a crescut şi preţul la pompă. Combustibilii s-au scumpit cu peste 25 de procente.

Citește și: Idei de cadouri de Crăciun pentru mame, în funcție de personalitate

Şi alimentele de bază au înregistrat creşteri uriaşe. Dăm mai mulţi bani pe ulei, mai exact plătim cu peste 28% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe cartofi plătim cu 22 de procente mai mult, iar prețul pâinii a înregistrat o creștere de peste 9 procente. Și ouăle s-au scumpit cu 5,7%. Iar acest trend va continua. 

Finalul anului ne va prinde cu o rata a inflaţiei de aproape 10 procente, estimează specialiştii. Asta înseamnă că toate creşterile la pensii, alocaţii sau salarii abia dacă vor acoperi majorările de preţuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Alimente mai scumpe de sărbători, după explozia preţurilor la energie şi gaze. Plătim mai mult pentru ulei, cartofi și pâine