Antena Meniu Search
x

Alimentul care se va ieftini cu 10 lei, după ce măsura plafonării va fi prelungită pentru 2 luni

Cu două zile înainte de expirarea plafonării adaosului comercial la alimentele de bază, Guvernul şi marile magazine au decis - măsura va fi prelungită. Dar nu pentru trei luni, ci doar pentru două. Schimbări vor fi şi pe lista alimentelor cu preţ mai mic. Produsele consumate în perioada sărbătorilor de iarnă vor fi eliminate. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 30.01.2024, 13:59

Vezi și

De pe lista alimentelor cu un adaos comercial plafonat vor fi eliminate mai multe produse, printre care carnea tocată, margarina, drojdia, bulionul, dar şi orezul şi cozonacul.

În schimb, două alimente noi sunt adăugate pe listă. Este vorba de untul până la 250 de grame, dar şi magiunul de până la 350 de grame. 

În cazul magiunului am putea observa la raft o ieftinire de până la 10 lei, de la 28 de lei cât costă acum, la 19 lei, spun specialiştii. 

De altfel, această OUG va fi, cel mai probabil, adoptată miercuri în şedinţa de Guvern pentru că ar trebui deja să producă efecte la data de 1 februarie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Alimentul care se va ieftini cu 10 lei, după ce măsura plafonării va fi prelungită pentru 2 luni