Antena Meniu Search
x

Alina, tânăra din Brașov care a lăsat orașul pentru a da lovitura cu o fermă de capre

La vârsta la care tinerele se distrează în cluburi sau prin vacanţe, o braşoveancă a decis să se mute la sat, ca să-şi facă. o fermă de capre. Şi nu a greşit deloc.

Vezi și

La vârsta la care tinerele se distrează în cluburi sau prin vacanţe, o braşoveancă a decis să se mute la sat, ca să-şi facă. o fermă de capre. Şi nu a greşit deloc. Afacerea s-a dovedit bună, câştigul a apărut imediat şi satisfacţiile la fel.

Recent, lactatele i-au adus chiar şi un premiu întâi la un concurs din Serbia.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Să poţi spune asta, la doar un an de la deschiderea fermei, nu e puţin lucru. Dar nici sacrificiile nu sunt puţine.

Ziua ei de muncă începe invariabil dimineaţa devreme, în ţarcul caprelor. Şi se încheie seara târziu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

A fost o decizie de familie. Odată planul pus pe hârtie, oamenii au căutat şi soluţii. Investiţia a fost de 20 de mii de euro.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Faţă de laptele de vacă, cel de capră nu duce la alergii sau intoleranţă. Poate fi consumat proaspăt dar este folosit chiar şi în industria cosmetică. Cert este că nimic nu se pierde. În mica fermă din comuna Măieruș, când producţia de lapte depășește comenzile, se face şi brânză.

Pentru asta, laptele se strecoară bine. Apoi se încălzește în ceaun, la foc de lemne, până la 36, 37 grade, după care se adaugă cheagul. Pentru produsele ei, tânăra a fost premiată chiar şi în Serbia. Iar acum vrea să se extindă. către agroturism.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În prezent în România sunt aproximativ 2 milioane de capre. 20% din producţia mondială de lapte este acoperită de laptele de capră din Europa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Alina, tânăra din Brașov care a lăsat orașul pentru a da lovitura cu o fermă de capre