Antena Meniu Search
x

Video Amenzi de până la 1000 de lei pentru cei care nu îşi montează repartitoarele de căldură. Cât mai poate fi amânată instalarea dispozitivelor

Decât să îşi pună repartitoare, mai bine iau amendă! Asta spun mulţi dintre bucureşteni, cu doar două luni înainte ca dispozitivele să devină obligatorii. Doar jumătate dintre bucurestenii racordaţi la sistemul public de termoficare, au repartitoare. De la 1 ianuarie, cei care n-au riscă amenzi de până la 1000 de lei. Parlamentarii vor acum să prelungească termenul cu încă un an.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 10.11.2021, 00:37

Vezi și

Doamna Elena are doar un calorifer în garsonieră, care funcţionează când şi când. Pe el, încă ţine montat un repartitor vechi de 10 ani pe care nu-l mai citeşte nimeni. Nimeni din bloc nu mai are aşa ceva.

Reporter: Când aveaţi repartitoare cât plăteaţi?

Elena: Un milion jumate. Anul trecut am plătit 95 de lei. Este o diferenţă.  

Administrator de bloc: Oamenii erau nemulţumiţi încă din primii ani. Am renunţat după 10 ani de zile, fericiţi că am scapat.

Pe acelaşi subiect

Amenzi pentru cei care refuză montarea repartitoarelor

Teoretic, până pe 31 decembrie toţi cei racordaţi la sistemele publice de termoficare trebuie să aibă repartitoare. Altfel riscă amenzi. Între 500 şi 1000 de lei. Chiar şi aşa, oamenii nici nu vor să audă.

Reporter: Vă puneţi repartitor sau plătiţi amenda?

Elena: Plătesc amenda, mai bine. 

Locatar: Cu repartitoarele era o problemă că ne încasau foarte mult. 

Iar cum doar aproximativ jumătate dintre bucureşteni au dispozitivele instalate iar timpul rămas e scurt, parlamentarii vor acum să amâne termenul-limită cu încă un an.

Cristina Prună, parlamentar USR: Ar fi o aberaţie să le punem pe umerii oamenilor o povară financiară în plus. Termenul fiind destul de scurt există şi acest risc ca aceste repartitoare să se scumpească. 

Andre Rotaru, reporter Observator: Proiectul de lege a fost depus în procedură de urgenţă la Senat. De acolo, trebuie să ajungă la Camera Deputaţilor pentru a fi votat, iar apoi pe masa preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. Este un proces anevoios pentru care legiuitorii au la dispoziţie mai puţin de 60 de zile.

În medie, un repartitor costă în jur de 100-150 de lei. Şi trebuie câte unul pe fiecare calorifer. În plus, în fiecare lună se adaugă la factură încă zece lei pentru citirea repartitorului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Amenzi de până la 1000 de lei pentru cei care nu îşi montează repartitoarele de căldură. Cât mai poate fi amânată instalarea dispozitivelor