Antena Meniu Search
x

Amenzi de peste 120.000 de lei date de ANPC pentru comercianţii de carne, în Vrancea. Produsele, depozitate în condiţii insalubre

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Vrancea a aplicat amenzi de peste 120.000 de lei pentru comercializarea improprie a cărnii şi produselor din carne în urma unor controale efectuate în Piaţa Moldovei din municipiul Focşani, a informat, miercuri, instituţia.

De Redactia Observator la 16.11.2022, 11:53
Imagini de la faţa locului
Amenzi de peste 120.000 lei pentru comercializarea improprie a cărnii şi produselor din carne, la Focşani - CJPC Vrancea

"CJPC Vrancea a efectuat o serie de acţiuni de control în legătură cu modul în care sunt respectate prevederile legale specifice activităţii de comercializare a cărnii şi produselor din carne. Verificările s-au desfăşurat atât în Piaţa Moldovei din Focşani, cât şi la târgul săptămânal desfăşurat în localitatea Dumbrăveni. În urma controlului, au fost constatate mai multe abateri pentru care operatorii economici au fost sancţionaţi contravenţional, fiind aplicate 15 amenzi, în valoare totală de 122.000 lei şi 11 avertismente", se arată într-un comunicat de presă al Protecţiei Consumatorilor Vrancea.

Potrivit sursei citate, în urma controalelor, a fost dispusă oprirea definitivă de la comercializare a 47 kg carne şi produse din carne, precum şi oprirea temporară a activităţii de comercializare până la efectuarea curăţeniei şi igienizarea spaţiului, înlocuirea agregatelor frigorifice neconforme pentru unul dintre comercianţii din Piaţa Moldovei, Focşani, relatează Agerpres.

Printre neregulile constatate se numără identificarea, în spaţiile de depozitare şi comercializare, a unor produse cu data limită de consum depăşită, precum şi a unor preparate din carne ambalate în atmosferă protectoare, desigilate, pentru care nu se poate face dovada încadrării în data limită de consum, folosirea unor agregate frigorifice deteriorate şi neigienizate, cu părţi metalice componente ruginite şi vopsea exfoliată, în unele cazuri, carnea fiind în contact direct cu rugina, chedere murdare pline de mizerie şi sânge sau utilizarea unor agregate frigorifice ce aveau ca destinaţie păstrarea băuturilor alcoolice şi răcoritoare, dar în care se depozita carnea şi preparatele din carne, nemaifiind asigurate condiţiile de temperatură şi umiditate specifice.

De asemenea, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au mai găsit în unele unităţi de valorificare a produselor din carne paviment degradat, murdar, neigienizat şi neîntreţinut, pereţi şi tavan cu igrasie, unele dintre boxele de carne având pereţi din tablă cu vopsea exfoliată şi ruginită.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Amenzi de peste 120.000 de lei date de ANPC pentru comercianţii de carne, în Vrancea. Produsele, depozitate în condiţii insalubre