Antena Meniu Search
x

ANAF pune tunurile pe evazioniști. Impozit uriaș pentru un sătmărean care nu a declarat venituri de 20 de milioane de lei

Inspectorii ANAF au depistat o persoană din Satu Mare care nu a declarat venituri de 20 de milioane de lei, echivalentul a patru milioane de euro. Statul român are de recuperat, doar de la acest cetățean, suma de 2.6 milioane de lei. Și nu este singurul luat în vizor de instituție, a precizat președintele ANAF Lucian Heiuș. Și cei care fac bani de pe rețelele sociale vor fi controlați cu ajutorul unui soft special.

de Redactia Observator

la 22.11.2022, 12:20

bani românești
ANAF pune tunurile pe evazioniști. Impozit uriaș pentru un sătmărean care nu a declarat venituri de 20 de milioane de lei - Shutterstock (imagine ilustrativă)

"Noi facem controale de acest gen de mai mult timp. Începând din vară, am intensificat aceste controale a veniturilor pe care le obțin persoanele fizice și pe care nu le declară. Pornind de la un fenomen care s-a simțit foarte mult în societate, chiar o frustrare pentru că existau multe persoane care, prin averea pe care o afișau, sfidau oamenii care își achită impozitele și taxele", a declarat Lucian Heiuș la Antena 3.

O persoană din Satu Mare nu a declarat 20 de milioane de lei

"Pot să vă spun că în luna octombrie am identificat o persoană fizică la care diferența dintre venitul pe care l-a declarat în ultimii cinci ani și averea pe care a acumulat-o a fost de peste 20 de milioane de lei. Este vorba despre o persoană din Satu Mare. Iar impozitul pe care l-am calculat și pe care trebuie să îl recuperăm este de 2,6 milioane de lei", a spus președintele ANAF.

Acesta a explicat și cum se efectuează astfel de controale. "Avem un soft care ne pune la dispoziție care cont, al cărei persoane, este mai accesat, pentru că în funcție de numărul de accesări atât îți vin și veniturile din partea acestor platforme. În funcție de accesările pe care le are o persoană care are deschis un cont acolo primește și o anumită sumă de bani", a precizat Lucian Heiuș.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » ANAF pune tunurile pe evazioniști. Impozit uriaș pentru un sătmărean care nu a declarat venituri de 20 de milioane de lei