Antena Meniu Search
x

Video Analiștii le dau dreptate șoferilor care protestează: prețul benzinei și al motorinei nu se justifică. Anchetă la Guvern

În plin protest al şoferilor din cauza preţurilor carburanţilor, miniştrii Energiei şi Finanţelor, desemnaţi de premier să vină cu soluţii, se spală pe mâini. Contactaţi de Observator, ei şi îşi pasează responsabilitatea de la unul la altul. Oamenii îşi varsă supărarea în benzinării, unde se duc şi alimentează de câţiva bani.

de Redactia Observator

la 19.06.2022, 20:39

Vezi și

Exasperaţi de preţurile carburanţilor care cresc de la o săptămână la alta, şoferii au blocat din nou pompele. În Constanţa s-au aşezat la coadă, în zgomot puternic de claxoane. Pe multe bulevarde, prima bandă a fost complet paralizată. 

Oamenii şi-au înecat supărarea în cantităţi infime de combustibil. Au alimentat de cel mult 40 de bani. Iar asta a creat haos. Cu tricolorul în geamul maşinii şi muzica la maximum, zeci de tineri şi-au aşteptat rândul la pompă. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Spiritele s-a încins între un protestar şi un poliţist. Şi în Argeş s-a făcut auzit corul revoltei. În Dâmboviţa, şoferii au făcut drifturi prin benzinării în semn de protest.

Pe acelaşi subiect

Șoferii, convinși că prețul benzinei și al motorinei este umflat artificial

Analiştii economici le dau dreptate şoferilor: preţul de la pompă nu se susţine, spun ei. Anul trecut, în benzinării un litru de combustibil era sub 6 lei. Acum motorina se apropie de 10 lei. O creştere de aproape 50 % în doar un an.

Ioan Purica, analist economic: Preţul barilului a început să scadă datorită măsurilor de creştere a producţiei OPEC. Ideea că se creşte preţul benzinei şi a motorinei este artificială. 

Iar preţul combustibilului este motorul întregului carusel al economiei. 

Ioan Purica, analist economic: O creştere de motorină şi benzină se duce în economie. Apoi ne mirăm de ce creşte preţul mâncării, preţul transporturilor. Un euro şi jumătate, 6-7 lei ar trebui să fie preţuri care să echilibreze economia.

Nicolae Ciucă a cerut o anchetă cu privire la prețul carburanților

La mijlocul săptămânii, Nicolae Ciucă a cerut o anchetă în Guvern pentru a vedea dacă nu cumva preţurile de la pompă au fost umflate. Le-a cerut explicit miniştrilor de la Energie şi Finanţe să invetigheze posibila speculă.

Trei zile mai târziu, contactaţi de reporterii Observator, cei doi miniştri îşi mută responsabilitatea dintr-o curte în alta. Şeful de la Energie se spală pe mâni şi pasează problema la Finanţe. La rândul său, ministrul Finanţelor spune că lucrează la un pachet de propuneri, dar că aşteaptă soluţii şi de la Energie. Disputa va fi reluată în următoarea şedinţă a coaliţiei, cel mai probabil marţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Analiștii le dau dreptate șoferilor care protestează: prețul benzinei și al motorinei nu se justifică. Anchetă la Guvern