Antena Meniu Search
x

Video "Venim până când o să plafoneze statul român preţurile". Sute de şoferi îşi varsă nervii pe benzinăriile din marile oraşe

Nicio zi fără proteste la pompă. Șoferii sunt exasperaţi de preţul exagerat al carburanţilor. Alimentări de un leu, plătite cu cardul, au generat din nou cozi interminabile pe şoselele pe care sunt amplasate benzinării, în mai multe oraşe din ţară. 

de Redactia Observator

la 18.06.2022, 09:20

Vezi și

Protestele împotriva creşterii prețului carburanților continuă în orașe din toată țara. La Pitești, șoferii au blocat benzinăriile pentru a treia seară la rând și au alimentat cu doar 1 leu, în semn de protest. Viceprimarul oraşului, Gelu Tofan, se plimba cu bicicleta când a surprins unul dintre proteste şi s-a oprit în benzinărie pentru a-i încuraja pe oameni.

Gelu Tofan, primar Piteşti: Lumea este revoltată împotriva preţului excesiv la carburant. Îi felicit pe aceşti tineri şi le urez să aibă succes în demersul pe care-l fac. 

Sibienii au paralizat traficul în vecinătatea benzinăriilor

Proteste la pompă au fost şi în Sibiu. Şoferii au alimentat cu mărunţiş, după care s-au aşezat din nou la coadă, blocând complet activitatea staţiei PECO.

Pe acelaşi subiect

Ai alimentat?

Da, de 50 de bani. Şi încă urmează să alimentez tot de 50 de bani până îi fac plinul. 

Aşa se face că pe străzile din vecinătatea benzinăriilor traficul a fost paralizat. S-a mers bară la bară, pe avarii, cu claxoanele apăsate.

Vrem să tragem un semnal de alarmă pentru că în majoritatea ţărilor europene s-au impus măsuri de plafonare a preţurilor la carburanţi şi de reducere a accizelor, a TVA ului la carburanţi, însă la noi, până acum, nu s-a făcut nimic. Situaţia din ţară devine tot mai rea din cauza aceasta pentru că preţul la carburanţi nu afectează doar mobilitatea cetăţenilor. 

Sibienii sunt hotărâţi să continue protestele până când guvernanţii vor găsi soluţii.

Protestele continuă: şoferii alimentează "cu pipeta"

În Arad, o benzinărie din centrul oraşului a fost blocată mai bine de două ore. Şoferii au alimentat de mai multe ori cu sume derizorii şi au tras de timp în dreptul pompelor. 

De cât aţi alimentat?

De 61 de bani. 

Şi de câte ori veniţi?

Venim până când o să plafoneze statul român preţurile.

Protestele nu par că vor înceta prea curând, iar în mai toate oraşele din ţară benzinăriile sunt blocate seară de seară. La sfârşitul lunii se anunţă un protest naţional, organizat pe reţelele sociale, cu sute de mii de participanţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » "Venim până când o să plafoneze statul român preţurile". Sute de şoferi îşi varsă nervii pe benzinăriile din marile oraşe