Antena Meniu Search
x

Video Angajații trimiși să lucreze de acasă vor primi cel mult 400 de lei pe lună, pentru utilități

Munca de acasă ar putea să vă ajute la plata facturilor. Compania care îşi trimite angajaţii să lucreze de la domiciliu trebuie să le asigure şi plata unor utilităţi. Iar o lege dată în acest sens stabileşte şi un cuantum: cel mult 400 de lei pe lună.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 02.01.2021, 20:12

Vezi și
  • Experții în dreptul muncii spun că măsura e necesară

Angajaţii se bucură de noua măsură, însă cred că a venit mai târziu decât ar fi trebuit.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Costel Gâlcă, avocat specializat în piaţa muncii: Am în minte o multinațională care avea un spațiu imens închiriat. Din acel spațiu n-a mai rămas decât cu două birouri. Multinațională în acest moment face economii pe buzunarul salariaților pentru că cei 20-30 mii euro lunar intră în buzunarul multinaționalei, iar angajații lucrează de acasă pe cheltuiala lor. Nu-i firesc să fie așa.

Teleangajaţii vor primi cel mult 400 de lei pe lună. Banii se dau în funcţie de numărul orelor muncite de la "biroul de acasă" şi pot fi folosiţi pentru achitarea facturilor la electricitate, cablu ori internet, dar şi pentru cumpărarea de mobilier sau echipamente de lucru.

Corina Diaconu, expert în piaţa muncii: Legea nu impune existenţa unor documente justificative. Acești bani au deductibilitate la angajator. Practic îi poate acordă angajaților fără că aceștia să aducă facturi care să justifice modul în care au fost cheltuiți.

Avocaţii specializaţi în dreptul muncii spun că măsura e necesară, mai ales că vin şi multe scumpiri în 2021. Deja au acţiuni în instanţă exact pe această speţă.

Costel Gâlcă, avocat specializat în piaţa muncii: În luna august 2020 a anului trecut un client a dat în judecată o companie, o multinațională, prin care a solicitat să i se plătească aceste cheltuieli de întreținere pro rată cu timpul lucrat

Suma primită de angajat nu este supusă impozitului pe venit şi contribuţiilor sociale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Angajații trimiși să lucreze de acasă vor primi cel mult 400 de lei pe lună, pentru utilități