Peste jumătate dintre angajatorii români vor să crească numărul angajaților în 2020 (studiu)
Pe final de an, patronii duc o luptă intensă pentru recrutarea angajaţilor. Mulţi manageri spun că ar angaja zeci sau chiar sute de persoane, dacă ar avea de unde. De la muncitori necalificaţi pe şantiere, la programatori în companii internaţionale.
Pe final de an, patronii duc o luptă intensă pentru recrutarea angajaţilor. Mulţi manageri spun că ar angaja zeci sau chiar sute de persoane, dacă ar avea de unde. De la muncitori necalificaţi pe şantiere, la programatori în companii internaţionale. În toate domeniile este nevoie de forţă de muncă. De altfel, în 2020, creşterea numărului de angajaţi este principala preocupare a firmelor.
Mai bine de jumătate dintre angajatorii din România vor să îşi crească numărul salariaţilor în 2020, în medie cu 11 la sută, potrivit unui studiu. Dincolo de statistici, nevoia de personal este mult mai mare, spun managerii.
La fel de bogată este şi oferta altor companii de IT şi comunicaţii. O persoană la început de carieră poate să câştige, într-o astfel de firmă, în jur de 500 de euro. Venitul unui expert ajunge însă şi la 3.000 de euro. Doar că, pentru cei mai mulţi angajaţi, banii nu sunt singurul motiv pentru care ar rămâne într-o firmă.
- Care sunt preţurile la carburanţi astăzi, 3 aprilie 2025. Au crescut cu 4 bani pe litru
- Bursa de la Bucureşti a început în scădere şedinţa de tranzacţionare de joi, după anunţul lui Donald Trump
- Producția de legume și fructe româneşti, în declin. Se anunţă scumpiri în pieţe de până la 10%, în...
- Tesla, întrecută de chinezi în România. Cât costă maşina pentru care vânzările au crescut de 150 de ori în...
- Programul Casa Verde Fotovoltaice 2025. Peste 10.000 de noi dosare, aprobate
Nu doar corporaţiile duc lipsă de angajaţi. În restaurante şi hoteluri, patronii îi înlocuiesc pe cei care pleacă în afară, pe salarii mai mari, cu absolveţi ai şcolilor de profil.
Un bucătar începător primeşte în jur de 1.800 de lei pe lună, dar, odată cu experienţa, salariul lui se poate dubla. Dacă aruncăm o privire şi pe marile şantiere din ţară, observăm că şi acolo angajatorii caută disperaţi muncitori.
Un muncitor necalificat primeşte puţin peste 2.300 de lei net pe lună. În topul angajatorilor în 2020 se află şi firmele din domeniul auto, dar şi cele din retail. Datele oficiale arată că România are 260 de mii de şomeri.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰