Care sunt aparatele esențiale pentru un magazin. Cum să-ți utilezi corect afacerea
Afacerile de retail, atunci când sunt conduse corect și echilibrat, pot fi foarte profitabile. Într-o țară cu o piață cu mulți potențiali consumatori, așa cum este România, o afacere de retail bine gândită poate să înflorească foarte repede.
Afacerile de retail, atunci când sunt conduse corect și echilibrat, pot fi foarte profitabile. Într-o țară cu o piață cu mulți potențiali consumatori, așa cum este România, o afacere de retail bine gândită poate să înflorească foarte repede. Statisticile INS ne arată o creștere graduală a comerțului cu amănuntul în ultimii 5 ani. La rândul său, acest lucru indică faptul că piața românească este încă în dezvoltare, lucru care poate fi o oportunitate excelentă pentru cei care vor să devină retaileri. Iar apetitul românilor pentru consum pare să confirme acest lucru.
Însă provocările principale ale unei afaceri de retail nu se rezumă doar la vânzare și producție. Gestionarea mărfurilor și respectarea legislației necesită la fel de multă atenție ca un magazin să poată avea succes. Tocmai de aceea, utilarea unui magazin cu instrumentele potrivite este atât de importantă. Iată care sunt cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le iei în considerare:
Punerea în acord cu legislația
Dezvoltarea durabilă este imposibilă în absența respectării legilor. Tocmai de aceea, dezvoltarea unui magazin trebuie să pornească de la fiscalizarea corectă a vânzărilor. Astfel, primul aparat de care vei avea nevoie pentru afacerea ta este o casa de marcat, prin care să contorizezi toate vânzările pe care le faci. Pentru antreprenori poate exista tentația de a „ocoli” o parte din taxele datorate, însă acest lucru poate afecta foarte mult o afacere pe termen lung.
Pe de o parte, aceștia se vor confrunta cu riscurile ce apar din nerespectarea legii, iar pe de alta își vor vulnerabiliza propria afacere, pentru că, pe măsură ce trece timpul, vor ajunge să depindă tot mai mult de banii obținuți în acest fel. O afacere de retail trebuie să fie capabilă să susțină plata tuturor taxelor și să continue să producă profit; în caz contrar, înseamnă că modelul de business este unul greșit, iar această afacere este oricum sortită eșecului, mai devreme sau mai târziu.
Gestiunea mărfurilor
Un magazin eficient se bazează pe o gestiune precisă a mărfurilor. Din acest motiv, fiecare antreprenor trebuie să se pună la curent cu cele mai bune practici din domeniu și să învețe să folosească softurile și programele de gestiune. Din fericire, nu vei avea nevoie de aparate specializate pentru gestiunea mărfurilor. Este suficient să ai la dispoziție un computer sau chiar o tabletă, pe care să instalezi softurile de care ai nevoie.
Pentru cineva mai puțin familiarizat cu tehnologia, a învăța să folosești un software de gestiune se poate dovedi o sarcină dificilă, însă ea nu este, în niciun caz, una imposibilă. Vei găsi pe internet nenumărate tutoriale care să îți explice în detaliu cum se folosește fiecare funcție din aceste programe. Tot ce trebuie să faci este să investești puțin timp și efort. Iar în final și beneficiile vor fi pe măsura eforturilor tale.
Produsele periferice
Ca în cazul oricărui alt business, afacerile de retail necesită anumite produse consumabile pe care trebuie să te asiguri că le ai la dispoziție. Nu vrei să fii nevoit să oprești vânzările pentru că ai rămas fără role pentru case de marcat sau fiindcă nu mai ai suficient tuș în imprimantă pentru a scoate o factură. Tocmai de aceea, trebuie să te asiguri că ai mereu rezerve din toate produsele consumabile care îți pot afecta bunul mers al afacerii. Momentul când trebuie să cumperi produse consumabile nu este momentul în care ele se termină, ci atunci când ele sunt pe terminate și ești nevoit să intri în rezerve. Vânzările trebuie să fie mereu în centrul atenției tale, pentru că succesul afacerii depinde de ele. Nu trebuie să lași nimic să le afecteze în mod negativ, în special dacă e un lucru minor care poate fi rezolvat din timp.
Sursă foto: Shutterstock
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰