Antena Meniu Search
x

Video Aparatul cu care românii au înlocuit aragazul, pentru a face economie. Preţurile, cuprinse între 200 şi 2.000 de lei

În lupta cu facturile la curent şi gaze naturale, europenii au început să facă economie şi în bucătărie. Gătitul la aragaz a devenit pentru mulţi un lux. Şi mulţi români l-au înlocuit cu air fryer-ul. Este un aparat care prepară mâncarea cu aer cald. Consumă mai puţină energie, iar preparatele sunt şi mai sănătoase. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 15.11.2022, 20:41

Vezi și

Andreea Prunean, utilizator de air fryer: Este foarte uşor de folosit. Mai uşor decât cuptorul. Pentru că nu trebuie preîncălzită. Foarte rapid iese. Doar setăm timer-ul. 

După 20 de minute sunt gata. Nu am folosit nici ulei, nu avem nici aburi în casă şi cartofii sunt foarte buni. 

Andreea şi-a cumpărat în urmă cu un an o friteuză cu aer cald, pentru a-şi uşura munca în bucătărie. 

Andreea Prunean: Mi-am dat seama că nu are rost să folosesc cuptorul pentru 2-3 porţii de mâncare şi este mult mai rapidă. Ies şi cartofii pai şi grătarul. Pot să-l folosesc la orice. Am făcut un calcul zilele trecute şi anul ăsta am luat ulei doar de două ori. 

Pe acelaşi subiect

Astfel de aparate sunt tot mai căutate de români. O confirmă şi cifrele marilor retaileri. 

Daniel Apostol, director magazin: Avem vânzare cu sută la sută mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Modelele acestea sunt pe bază de aer cald, elimină grăsimea şi au foarte multe programe pentru a ajuta clientul să gătească mai simplu. 

Daniel Apostol, director magazin: Încep de la 200 de lei, la cele la care se foloseşte şi ulei, iar la cele care au funcţia de aer cald pornesc de la 300 de lei şi pot să ajungă până la două mii de lei, în funcţie de programele pe care le au. 

Friteuzele sunt mai eficiente din punct de vedere energetic

Cei care cumpără air fryere o fac şi pentru a reduce consumul de energie electrică. În comparaţie cu plita sau cuptorul, friteuzele sunt mai eficiente din punct de vedere energetic. 

Programul de peşte. În momentul în care ajunge la temperatura presetată, 160 de grade, consumul este în jur de 55-60 de waţi. 

Consumul unei plite electrice pe inducţie variază între 1.300 - 1.800 de waţi. 

Studiile arată faptul că, într-un an, costurile pe care le avem cu energia electrică în cazul unui airfryer pot fi şi de şase ori mai mici. 

Iar pe lângă asta, avem şi alte avantaje. 

Ioana Mesea, nutriţionist dietetician: Friteuzele cu aer cald sunt o variantă sănătoasă deoarece nu necesită foarte mult adaos de grăsime atunci când gătim. Astfel, vom obţine alimente mult mai sănătoase care sunt mult mai puţin dense din punct de vedere energetic şi care nu conţin atâtea grăsimi. 

Vânzările de airfryere au crescut peste tot în lume. În Marea Britanie, spre exemplu, creşterea e de 3000% faţă de anul trecut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Aparatul cu care românii au înlocuit aragazul, pentru a face economie. Preţurile, cuprinse între 200 şi 2.000 de lei