Antena Meniu Search
x

Video Aproape jumătate din români vor primi 10% în plus la salariu în 2022. Tinerii, cei mai căutaţi pe piaţa muncii

O leafă mai mare ar rezolva problema ratelor la bănci, iar opt din zece companii intenționează să mărească salariile, anul acesta.

de Redactia Observator

la 17.02.2022, 12:03

Vezi și

Potrivit unui sondaj realizat de eJobs la care au participat aproximativ 350 de firme, cei mai mulți angajatori, peste 46%, au spus că au în plan o creștere a salariilor cu 10 procente.

Aproape 23% intenționează să ofere cu 5% mai mult, iar 3,5% dintre companii spun că majorările vor fi de peste 25 de procente.

Însă în ciuda majorărilor pe care intenționează să le ofere, peste 15% dintre angajatori spun că pretențiile salariale ale candidaților sunt, de multe ori - încă din stadiul interviului - nejustificat de mari, în condițiile în care pregătirea acestora lasă de dorit.

Cu ce probleme se confruntă angajatorii

Pe acelaşi subiect

De asemenea, în multe cazuri, candidații nici măcar nu se prezintă la interviuri sau aplică la joburi pentru care nu au competențe.

70% dintre angajatori sunt însă dispuși să formeze intern persoanele fără experiență. Astfel, anul acesta, tinerii vor fi cei mai căutați pe piața muncii. Aceștia vor fi urmați de muncitori calificaţi, specialişti, IT-işti, muncitori necalificaţi, dar şi manageri.

De cealată parte, cei mai mulți candidați, patru din zece, au spus că își doresc beneficii extrasalariale, cum ar fi bonuri de masă, abonament medical sau acces la centre sportive. În timp ce, pentru 31%, salariul este singurul criteriu după care se ghidează în alegerea unui loc de muncă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Aproape jumătate din români vor primi 10% în plus la salariu în 2022. Tinerii, cei mai căutaţi pe piaţa muncii