Antena Meniu Search
x

Au crescut salariile dar şi cheltuielile. Lista serviciilor pentru care plătim mai mult

De astăzi salariul minim este de 900 de lei. Totuşi, bucuria nu este prea mare pentru că vom scoate mai mulţi bani din buzunar pentru gaze, şcoli de şoferi, amenzi dar şi alimente de bază.

 De astăzi salariul minim este de 900 de lei. Totuşi, bucuria nu este prea mare pentru că vom scoate mai mulţi bani din buzunar pentru gaze, şcoli de şoferi, amenzi dar şi alimente de bază.

Astfel, preţul gazelor pentru populaţie creşte, de astăzi cu 2,5%. Vorbim de 25 de lei în plus pentru o factură şi un consum mediu de gaze naturale. Şi companiile vor scoate mai mulţi bani din buzunar pentru facture la gaze. Vorbim de o creştere a tarifelor.

De asemenea, şi cei care vor să devină şoferi vor fi nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunar. Ei vor plăti cu 30 la sută mai mult. În cazul celor care deja au carnet de şofer, aceştia ar face bine să respecte cu sfinţenie regulile de circulaţie pentru că şi amenzile cresc de astăzi.

Astfel, punctul de amendă a crescut de la 85 la 90 de lei, reprezentând 10 la sută din salariul minim brut pe ţară, care a fost majorat. Contravenţiile sunt împărţite în clase de sancţiuni, cărora le corespunde un număr de puncte-amendă, în funcţie de gravitatea faptelor şi de pericolul social pe care acestea îl prezintă. Astfel, şoferii pot primi între două şi 20 de puncte-amendă. În cazul persoanelor juridice, pot fi date între 21 şi 100 de puncte-amendă.

Producătorii susţin că toate aceste scumpiri se vor reflecta în preţurile finale la produsele de bază. Mai exact, 2 procente pentru pâine şi lapte şi aproximativ 3 procente pentru zahăr şi ulei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Au crescut salariile dar şi cheltuielile. Lista serviciilor pentru care plătim mai mult