Antena Meniu Search
x

Video Autostrada care ar putea lega România, Bulgaria și Grecia. Cum arată mega-proiectul de miliarde

Drumul cu maşina spre Grecia şi Bulgaria s-ar putea scurta cu ajutorul unor noi autostrăzi. Bulgarii vor să le construiască pentru ei, dar am putea profita şi noi de ele.

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 02.11.2023, 21:18

Vezi și

Guvernul din Bulgaria are o idee care va scurta drumul turiștilor în vacanță de vară. Caută finanțare pentru două proiecte majore de transport și infrastructură. Vorbim, în primul rând, despre Autostrada Mării Negre, care va lega porturile Burgas și Varna de portul Constanța din România. Dar și despre o altă autostradă, care ar trebui să lege Bucureștiul de Sofia. 

Acum facem drumul de 153 km dintre Constanța și Varna în două ore şi jumătate. Ar putea fi mai scurt cu cel puțin o oră dacă Autostrada Mării Negre va deveni realitate. O şosea rapidă care să lege capitală noastră şi a bulgarilor ar fi și mai utilă. Astăzi, în funcție de rută, faci între cinci şi şase ore pe drumul de aproape 400 km.

O autostradă ar scurta drumul spre Grecia cu aproape două ore

Presă de la Sofia scrie că mega-proiectul celor două autostrăzi a fost discutat la începutul lunii trecute de premierii din România, Grecia şi Bulgaria. Deocamdată, este doar o idee la nivel politic, iar Guvernul de la Sofia are nevoie de miliarde de euro pentru acest proiect. Bani pe care îi poate lua de la Uniunea Europeană sau din împrumuturi acordate de marile bănci europene. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » Autostrada care ar putea lega România, Bulgaria și Grecia. Cum arată mega-proiectul de miliarde