Antena Meniu Search
x

Averea celor mai bogați 10 oameni din lume s-a dublat în timpul pandemiei: "A fost creat un nou miliardar aproape în fiecare zi"

Potrivit organizației caritabile Oxfam, pandemia i-a îmbogățit cu mult pe cei mai bogați oameni din lume, și a dus și la creșterea numărului de persoane care trăiesc în sărăcie, scrie BBC.

de Redactia Observator

la 17.01.2022, 10:46

Averea celor mai bogați 10 oameni din lume s-a dublat în timpul pandemiei: "A fost creat un nou miliardar aproape în fiecare zi"
Averea celor mai bogați 10 oameni din lume s-a dublat în timpul pandemiei: "A fost creat un nou miliardar aproape în fiecare zi" - DPA Images / Patrick Pleul

Potrivit unui raport al organizației, veniturile mai mici sunt unul din motivele care au dus la moartea a 21.000 de persoane în fiecare zi. Însă cei mai bogați 10 oameni din lume și-au dublat averile din martie 2020, potrivit Oxfam.

Oxfam publică de obicei un raport privind inegalitatea globală la începutul reuniunii Forumului Economic Mondial de la Davos.

În cadrul acestui eveniment, mii de lideri corporativi și politici, celebrități, militanți, economiști și jurnaliști se adună în stațiunea de schi elvețiană pentru discuții și petreceri. Cu toate acestea, pentru al doilea an consecutiv, reuniunea (programată pentru această săptămână) va fi doar online, după ce apariția variantei Omicron a schimbat planurile de a reveni la un eveniment în persoană.

Discuțiile din această săptămână vor include evoluția viitoare a pandemiei, echitatea vaccinurilor și tranziția energetică.

Pe acelaşi subiect

Danny Sriskandarajah, directorul executiv al Oxfam GB, a declarat că organizația caritabilă a programat raportul în fiecare an astfel încât să coincidă cu Davos pentru a atrage atenția elitelor economice, de afaceri și politice.

99% din populația lumii o duce mai rău 

"În acest an, ceea ce se întâmplă este fără precedent", a spus el. "A fost creat un nou miliardar aproape în fiecare zi în timpul acestei pandemii, între timp, 99% din populația lumii o duce mai rău din cauza blocajelor, a scăderii comerțului internațional, a reducerii turismului internațional și, ca urmare, alte 160 de milioane de persoane au fost împinse în sărăcie. Ceva este profund greșit în sistemul nostru economic", a adăugat el.

Potrivit cifrelor Forbes, citate de organizația caritabilă, cei mai bogați 10 oameni din lume sunt Elon Musk, Jeff Bezos, Bernard Arnault și familia sa, Bill Gates, Larry Ellison, Larry Page, Sergey Brin, Mark Zuckerberg, Steve Ballmer și Warren Buffet.

În timp ce averea lor însumată a crescut de la 700 de miliarde de dolari la 1,5 miliarde de dolari, există variații semnificative între ei, averea lui Musk crescând cu peste 1.000%, în timp ce cea a lui Gates a crescut cu 30%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Averea celor mai bogați 10 oameni din lume s-a dublat în timpul pandemiei: "A fost creat un nou miliardar aproape în fiecare zi"