Antena Meniu Search
x

Video "Băă! Dar Iaşiul nu-i Paris?" Tarif de 5 lei/km, cerut de taximetrişti. Clienţii spun că preferă să meargă pe jos

Inflaţia a săpat adânc şi în buzunarele taximetriştilor. Aceştia au solicitat primăriei să aprobe creşterea tarifelor pentru curse. Vor acum 5 lei pe kilometru! Dacă propunerea va fi acceptată, Iaşiul va avea cele mai scumpe servicii de taxi din ţară. Deja localnicii spun că se vor orienta către autobuze sau vor încerca mersul pe jos. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 27.10.2022, 07:57

Vezi și

Reprezentanţii firmelor de taximetrie au trimis cererea către primărie încă de acum trei săptămâni. Vor ca tarifele să crească de la 3 lei pe kilometru, la 5 lei. Ba încă spun că şi 5 lei e puţin. 

  • Taximetrist: Pentru mine cred că mai mult. Adică 50 - 60 de lei pe kilometru. 5 lei, 6 lei pe kilometru.
  • Reporter Observator: Ar fi cel mai mare tarif din ţară dacă ar ajunge la 5 lei la noi. Ar fi ca la Paris. 
  • Taximetrist: Băă! Dar Iaşiul nu-i Paris?!

Întrebat dacă 5 lei ar fi un tarif bun, un taximetrist răspunde: "E mic ... La 7 lei benzina, e mic". Ieşenii, în schimb, nici vor s-audă de scumpiri. "Şi la 3 lei e scump", crede o femeie. "Prea mult, bineînţeles că-i prea mult. O să mergem la picior", spune o alta. "Cred că e foarte mult la salariile şi pensiile pe care le avem"

Taximetriştii cer tarife mai mari

Pe acelaşi subiect

Taximetriştii spun însă că le-au crescut şi lor cheltuielile. "Nu mai putem funcţiona cu acest preţ care, practic, nu ne aduce niciun profit", a declarat Mircea Manolache, Preşedinte Camera Naţională a Taximetriștilor Iaşi.

"Să-i spui unui taximetrist că nu e bine să-şi modifice tarifele în condiţiile în care benzina a crescut de la 5 lei la 7 lei şi motorina de la 4 la 8, e anormal. Dar nici să rămâi cu acest tarif mult peste media naţională nu este bine, pentru că distrugi acest serviciu reglementat", a precizat Mihai Chirica, primarul din Iaşi.

În restul oraşelor din ţară, media preţurilor variază între 2 şi 4 lei pe kilometru. Dacă la Iaşi preţurile vor creşte la 5 lei pe kilometru, cursele cu taxiul ar fi cele mai scumpe din ţară şi la fel de costisitoare ca cele din Paris, de exemplu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » "Băă! Dar Iaşiul nu-i Paris?" Tarif de 5 lei/km, cerut de taximetrişti. Clienţii spun că preferă să meargă pe jos