Antena Meniu Search
x
LIVE

Bani în plus pentru pensionarii cu venituri mici, în luna ianuarie. Ajutor pentru 2.5 milioane de persoane

Coaliţia a convenit, în şedinţa de luni seară, asupra acordării unui sprijin pentru pensionarii cu venituri mici, în luna ianuarie. Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunţă că sunt vizate 2,5 milioane de persoane care vor avea un venit de minim 2.200 de lei. "Mă bucur că toţi membrii coaliţiei au înţeles şi au acceptat această măsură", a afirmat ministrul Muncii.

De Redactia Observator la 13.12.2021, 22:09
persoane în vârstă cu masca de protecție
Bani în plus pentru pensionarii cu venituri mici, în luna ianuarie. Ajutor pentru 2.5 milioane de persoane - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta (arhivă)

"Am fost prezent pentru a susţine ultima măsură din pachetul social care nu este transformată în act normativ, anume acel sprijin pe care pensionarii care au pensia până în 1600 de lei vor primi acel sprijin pentru a susţine facturile pe timp de iarnă. Mă bucur că toţi membrii coaliţiei au înţeles şi au acceptat această măsură", a declarat, luni seară, ministrul Muncii, după şedinţa coaliţiei.

2.5 milioane de persoane vor beneficia de ajutor în ianuarie

Potrivit ministrului, "nu va exista în luna ianuarie nicio persoană care să încaseze ca venturi mai puţin de 2.200 de lei". Oficialul anunţă că sunt vizate 2,5 milioane de persoane. Marius Budăi afirmă că a discutat cu alţi miniştri şi aceştia i-au promis că actul normativ va fi avizat în cât mai scurt timp. Iniţial, coaliţia a anunţat un ajutor de 1.200 de lei pentru pensionarii cu pensii mai mici de 1.600 de lei, dar din datele prezentate de ministrul Muncii valoarea ajutorului va diferi în funcţie de pensia fiecărei persoane.  

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Bani în plus pentru pensionarii cu venituri mici, în luna ianuarie. Ajutor pentru 2.5 milioane de persoane