Antena Meniu Search
x

Video Benzinăriile din toată ţara, blocate iar de proteste. Poliţist, către un şofer: "Cumetre, pentru ultima dată, vă iau la secţie!"

Politicienii încep să reacţioneze în faţa protestelor care blochează benzinăriile din toată ţara. În coaliţia de guvernare apar discuţii despre plafonarea preţurilor la combustibili. Săptămâna trecută, premierul Nicolae Ciucă ceruse Ministerului Energiei și Ministerului de Finanțe să investigheze creșterea prețurilor la carburanți. Între timp, sute de şoferi se strâng la pompe să alimenteze cu pipeta.

de Redactia Observator

la 20.06.2022, 13:46

Vezi și

Exasperaţi de preţurile carburanţilor care cresc de la o săptămână la alta, şoferii au blocat din nou pompele. În Constanţa, s-au aşezat la coadă, în zgomot puternic de claxoane. Pe multe bulevarde, prima bandă a fost complet blocată.

Oamenii au alimentat de cel mult 40 de bani. Iar asta a creat haos. Cu tricolorul în geamul maşinii şi muzica la maximum, zeci de tineri şi-au aşteptat rândul la pompă.

"Pentru ce protestăm? Pentru viaţa asta grea, pentru scumpiri, pentru statul care nu face nimic pentru populaţia ţării. Toate se scumpesc, salariile rămân la fel", spune un şofer.

Spiritele s-au încins între un protestar şi un poliţist.

Pe acelaşi subiect

Poliţist: Act de identitate! Pentru că sunt poliţist!

Protestatar: Vă rog să nu ne certăm!

Poliţist: Cumetre, pentru ultima dată, vă iau la secţie!

Şi în Argeş s-a făcut auzit corul revoltei.

Analiştii economici: Preţul la pompă nu se susţine

Analiştii economici le dau dreptate şoferilor: preţul de la pompă nu se susţine, spun ei. Anul trecut, în benzinării un litru de combustibil era sub 6 lei. Acum motorina se apropie de 10 lei. O creştere de aproape 50 % în doar un an.

Iar preţul combustibilului este motorul întregului carusel al economiei.

Ioan Purica, analist economic: O creştere de motorină şi benzină se duce în economie. Apoi ne mirăm de ce creşte preţul mâncării, preţul transporturilor. (…) Un euro şi jumătate, 6-7 lei ar trebui să fie preţuri care să echilibreze economia.

Marcel Ciolacu vrea ca preţul la carburanţi să fie plafonat 

În mijlocul acestui scandal, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a venit cu o propunere:

Marcel Ciolacu, preşedinte PSD: Este evident că trebuie venit cu o plafonare clară a preţului şi să aibă toate companiile o marjă de profit.

La mijlocul săptămânii, Nicolae Ciucă a cerut o anchetă în Guvern pentru a vedea dacă nu cumva preţurile de la pompă au fost umflate. Le-a cerut explicit miniştrilor de la Energie şi Finanţe să investigheze posibila speculă. Trei zile mai târziu, contactaţi de reporterii Observator, cei doi miniştri îşi mută responsabilitatea dintr-o curte în alta. Şeful de la Energie se spală pe mâni şi pasează problema la Finanţe. La rândul său, ministrul Finanţelor spune că lucrează la un pachet de propuneri, dar că aşteaptă soluţii şi de la Energie. Disputa va fi reluată în următoarea şedinţă a coaliţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Benzinăriile din toată ţara, blocate iar de proteste. Poliţist, către un şofer: "Cumetre, pentru ultima dată, vă iau la secţie!"