Antena Meniu Search
x

Video Black Friday 2022. Cele mai scumpe achiziţii făcute de români. Maşina de peste 130.000 de euro

Românii au plătit echivalentul a cinci milioane de euro doar cu cardul, de Black Friday, cu peste 40% mai mult decât anul trecut. De frica scumpirilor, mulţi au uitat de economii. Majoritatea banilor par să se fi dus pe mâncare şi băutură, dar statisticile scot la iveală şi alte surprize. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 29.11.2022, 19:48

Vezi și

Românii au făcut cele mai multe plăţi cu cardul în supermarketuri și magazine alimentare, acolo unde au lăsat echivalentul a două milioane de euro într-o singură zi de cumpărături, conform analizei făcute de un furnizor de servicii și tehnologie de plată. Magazinele de bricolaj şi materiale de construcţii se laudă cu încasări de 800.000 de euro. 

Black Friday. Cele mai scumpe cumpărături

"Am cumpărat, doar că nu am cumpărat ceea ce a cumpărat majoritatea oamenilor, ci chestii de iluminat în casă. Decent, aş putea spune. Nu am depăşit 1.000 de lei. Aparent nu s-a ţinut cont nici de criza financiară globală, nici de criza geopolitică de lângă noi", povesteşte un bărbat. "Funcţionează. Este un branding bun pentru Black Friday. Să învăţăm de la el. Unde este criza?", spune o tânără.

Cele mai scumpe cumpărături de Black Friday sunt din domenii opuse: un televizor smart cu diagonală de peste doi metri, de peste 700.000 de lei, şi maşini de la 130.000 de euro în sus. Nici magazinele online de fashion nu au avut motive să se plângă. "Avem o creştere faţă de anul trecut de 10,7%. Este un rezultat bun, ţinând cont de tensiunile din piaţă în momentul de faţă, inflaţie mare şi poate încrederii mai scăzute a consumatorului în propriul buzunar. Au crescut foarte bine vânzările pe încălţăminte", susţine Robert Berza, CEO companie de fashion.

Paradoxul vânzărilor de Black Friday 2022

Economiştii sunt uimiţi de câţi bani au cheltuit românii de Black Friday. "Am asistat la un adevărat paradox. În loc să strângă cureaua şi să se pregătească pentru iarna grea care urmează, oamenii au intrat în febra cumpărăturilor, speriaţi fiind de scumpirile care se anunţă de sărbători. S-au cumpărat, ca niciodată, electronice, electrocasnice, aparate de încălzire", spune Adrian Negrescu, economist. Studiile arată că românii cumpără cu cardul mai ales produse de înaltă calitate şi cadouri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri economice » Black Friday 2022. Cele mai scumpe achiziţii făcute de români. Maşina de peste 130.000 de euro