Antena Meniu Search
x

Foto BNR a lansat o nouă monedă din argint, cu valoarea de 10 de lei. Preţul de vânzare stabilit

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 10 iulie 2023, o monedă din argint cu tema 100 de ani de la naşterea lui Liviu Ciulei, conform unui comunicat de presă.

de Redactia Observator

la 07.07.2023, 11:31

monedă de argint de 10 lei
BNR a lansat o nouă monedă din argint, cu valoarea de 10 de lei. Preţul de vânzare stabilit - BNR

Aversul monedei prezintă o clachetă cinematografică şi câteva role de film, inscripţia "ROMANIA" în arc de cerc, stema României, anul de emisiune "2023" şi valoarea nominală "10 Lei". Reversul monedei prezintă portretul şi numele lui Liviu Ciulei şi inscripţia "100 de ani de la nastere".

Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 470,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 100 de ani de la naşterea lui Liviu Ciulei au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că va intra România în Schengen şi cu graniţele terestre până la finalul anului?

Observator » Stiri economice » BNR a lansat o nouă monedă din argint, cu valoarea de 10 de lei. Preţul de vânzare stabilit