Antena Meniu Search
x

Foto BNR a lansat o nouă monedă din aur, cu valoarea de 500 de lei. Preţul de vânzare stabilit

Banca Naţională a României lansează în circuitul numismatic, începând de luni, o monedă din aur cu tema 150 de ani de la naşterea lui Iuliu Maniu.

de Redactia Observator

la 06.02.2023, 18:38

Emisiune numismatică cu tema 150 de ani de la nașterea lui Iuliu Maniu
BNR a lansat o nouă monedă din aur, cu valoarea de 500 de lei. Preţul de vânzare stabilit - BNR

Potrivit unui comunicat al BNR, aversul monedei prezintă palatul Adunării Deputaţilor din Bucureşti în perioada interbelică, inscripţia "ROMANIA", în arc de cerc, anul de emisiune "2023", stema României şi valoarea nominală "500 LEI". Reversul monedei prezintă portretul, numele şi semnătura lui Iuliu Maniu şi anii între care a trăit acesta "1873" şi "1953".

Monedele din aur vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese

Potrivit BNR, preţul de vânzare pentru moneda din aur este de 14.500 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.

Monedele din aur cu tema 150 de ani de la naşterea lui Iuliu Maniu au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » BNR a lansat o nouă monedă din aur, cu valoarea de 500 de lei. Preţul de vânzare stabilit