Antena Meniu Search
x

BNR lansează o nouă monedă, din aur, cu valoarea de 100 de lei. Preţul de vânzare stabilit. FOTO

De luni, 28 noiembrie, Banca Naţională a României (BNR) lansează în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema 300 de ani de la zidirea Bisericii Kretzulescu din București. Doar 1.000 de oameni vr putea deveni proprietarii unei astfel de monede, pentru suma de 2.900,00 lei, fără TVA.

De Redactia Observator la 21.11.2022, 18:37

O nouă monedă din aur va fi lansată, luni, 28 noiembrie 2022, în circuitul numismatic. Banca Naţională a României (BNR) a anunţat că moneda cu tema  300 de ani de la zidirea Bisericii Kretzulescu din București are valoarea nominală de 100 de lei, diametru de 21 mm, forma rotundă, cantul zimţat şi greutatea de 6.452 grame.

Aversul monedei redă o imagine a Bisericii Kretzulescu din București, anul de emisiune „2022”, stema României, valoarea nominală „100 LEI” și inscripția „ROMANIA”.

Reversul monedei prezintă un detaliu din arhitectura Bisericii Kretzulescu și inscripțiile „BISERICA KRETZULESCU” și „300 ANI”.

Doar 1.000 de monede din aur vor fi puse în circulaţie

Pe acelaşi subiect

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare, precum și de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză, potrivit BNR. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese, iar preţul de vânzare pentru a intra în posesia acestei monede este de 2.900,00 lei, fără TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate.

Cum arată noua monedă de aur care va fi lansată de BNR

BNR

Monedele din aur cu tema 300 de ani de la zidirea Bisericii Kretzulescu din București au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » BNR lansează o nouă monedă, din aur, cu valoarea de 100 de lei. Preţul de vânzare stabilit. FOTO