Antena Meniu Search
x

Foto BNR vinde o nouă monedă de argint, cu prețul de 490 de lei. Cum se poate achiziționa

Începând cu data de 8 mai 2023, Banca Naţională a României a lansat în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema Jacques M. Elias întemeietorul "Fundației Familiei Menachem H. Elias".

de Redactia Observator

la 09.05.2023, 11:19

monede de argint
BNR vinde o nouă monedă de argint, cu prețul de 490 de lei. Cum se poate achiziționa - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Aversul monedei prezintă un detaliu al sediului Academiei Române din București, partea superioară a statuii Minervei din fața clădirii, stema României, inscripția "ROMANIA" în arc de cerc, valoarea nominală "10 LEI" și anul de emisiune "2023".

Reversul monedei prezintă portretul, semnătura lui Jacques M. Elias și inscripția "JACQUES M. ELIAS".

Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoţite de broşuri de prezentare și de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese

Pe acelaşi subiect

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 490,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema Jacques M. Elias întemeietorul "Fundației Familiei Menachem H. Elias" au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Informații cu privire la achiziția monedelor se regăsesc pe site-ul Băncii Naționale a României, secțiunea Numismatica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri economice » BNR vinde o nouă monedă de argint, cu prețul de 490 de lei. Cum se poate achiziționa